17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
POLITICS

Κουρουμπλής: Δεν θα κάνουν ζημιά αν φύγουν – Οι συριζαίοι θέλουν κυβερνώσα Αριστερά

Βολές κατά των όσων θέλουν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, «δεν θεωρώ ότι θα κάνουν καμία ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ αν φύγουν», καθώς, όπως λέει, «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, και ακόμη και οι Αριστεροί-Αριστεροί όπως θέλουν να λέγονται, θέλει μια κυβερνώσα Αριστερά. Αυτό είναι στην ψυχή των ΣΥΡΙΖΑίων».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θεωρεί απονενοημένο διάβημα την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζει ότι είναι υπέρ της ενότητας. «Και για τις διαγραφές είχα πει ότι πρέπει να υπάρξει μια αποδοκιμασία και να κατανοήσουν ότι δεν έπρεπε να φτάσουν σε τέτοιες τοποθετήσεις. Στην Κεντρική Επιτροπή θα κυλήσουν όλα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, σας το λέω κατηγορηματικά», είπε.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν την «Ομπρέλα» να αποχωρεί έως την Κυριακή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι το θεωρεί απονενοημένο διάβημα. «Όσοι το διέπραξαν τα τελευταία 40 χρόνια, ξεκινώντας από τον Αρσένη, τον Στεφανόπουλο, τον Σαμαρά, τη Ντόρα, τον Λαφαζάνη, τον Τσοβόλα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο κείμενο αποχώρησης του Γιώργου Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε πως «με όλο τον σεβασμό τους το λέω, γιατί μιλούν για ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές, να έρθουν στα όργανα και να τα πουν. Δεν κατανόησα πώς ο Γιώργος ο Σταθάκης, βρέθηκε να γράφει χωρίς να έρθει στα όργανα να μας τα πει. Αυτά τα πράγματα είναι ακατανόητα. Δεν τους φταίει κανείς. Εγώ όταν με διέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσα σε κανέναν το δικαίωμα να πει ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα, και πικρία είχα και στεναχώρια, ούτε και για το κόμμα. Εδώ έχει γίνει ο κακός χαμός με τοποθετήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει -ακόμη και σε αυτό το επίπεδο- μέσα στην Κεντρική Επιτροπή».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Δεν έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Στέφανο Κασσελάκη»

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τα στελέχη της «Ομπρέλας» δεν θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί έχασαν κάτι που θεωρούσαν ιδιοκτησία τους. «Όταν έγινε η σύγκρουση Βενιζέλου – Παπανδρέου με παίρνει ένα παλιό στέλεχος και μου έλεγε «κουμπάρε θα μας πάρουν το σπίτι». Ήρθε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε μια νέα ηγεσία. Πρέπει να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα και ό,τι έχεις να κάνεις στα όργανα», υπογράμμισε.

Καταληκτικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε πως «πολιτική επιλογή είναι ο μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ. Η στιγμή που ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ημιθανής πολιτικά. Όλοι θεωρούσαμε ότι στις διαδικασίες εκλογής δεν θα έρθουν ούτε 15.000 άνθρωποι. Ήρθαν 150.000 χιλιάδες. Δεν έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Στέφανο Κασσελάκη, οι σύντροφοί μου».

Δείτε βίντεο:

Related posts

Πικραμμένος – Το 2012 είχαμε ετοιμάσει σχέδιο για ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών

banks

Γενοκτονία των Ποντίων: Η Βουλή φωταγωγήθηκε με το συμβολικό G για να τιμήσει την ημέρα μνήμης

banks

Οικονόμου για AUKUS – Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο σημείο – Η Γαλλία έχει τη δική της οπτική

banks

Βουλή: Νεανικό χρώμα στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων

banks

Δένδιας για την τετραμερή : Στόχος η ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου

banks

Καθορισμός προδιαγραφών για το Δημοτικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου

banks1