22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Δ. Σονιάδου (Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο) στη Nafetmporiki TV: « Να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η ισοτιμία εκταμίευσης»

«Η ισοτιμία, ελβετικού φράγκου -ευρώ όταν συμφωνήθηκαν τα δάνεια, την περίοδο 2007-2009 ήταν  1:1,67. Σήμερα αυτή η ισοτιμία έχει διαφοροποιηθεί  κάτω από το 1:1. Με αποτέλεσμα να μιλάμε για μια διαφοροποίηση στο κεφάλαιο κατά 70% και πάνω», ανέφερε η  Δέσποινα Σονιάδου – μέλος του ΔΣ τους Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου,  στην εκπομπή In Business με τη Μαρία Σμιλίδου, της NaftemporikiTV

«Είναι δυσβάσταχτο και καταχρηστικό πλέον, ένα τέτοιο  δάνειο», τόνισε η κ. Σονιάδου.

«Πλέον έχει κριθεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι δεν υπήρχε διαφάνεια και σωστή ενημέρωση  στους όρους των συμβάσεων. Ολος ο συναλλαγματικός κίνδυνος μετακυλίεται στους δανειολήπτες καταναλωτές», σημείωσε.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην προσφυγή στον Άρειο Πάγο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όλες οι χώρες έχουν προωθήσει προδικαστικά ερωτήματα  για να εφαρμόζεται η ισοτιμία εκταμίευσης. Δηλαδή ακύρωση του όρου της ισοτιμίας, που κρίθηκε καταχρηστικός, και πλέον εφαρμόζουν ισοτιμία εκταμίευσης. Ο κόσμος ξεχνά,  και μελλοντικά μπορεί να δοθούν πάλι τέτοια δάνεια, ίσως όμως μέχρι τότε θα έχει δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο και δεν θα υπάρχει  «ασυδοσία» από τις τράπεζες».

Related posts

Ταμείο Ανάκαμψης: Ενισχύεται κατά 5 δισ. η δύναμη πυρός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

banks

Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα η πίστωση στους λογαριασμούς

banks

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες στην πορεία για το Πολυτεχνείο

banks

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ο ηλεκτρονικός φάκελος που «καταργεί» 17 δικαιολογητικά

banks

ΥΠΟΙΚ: Παρατείνεται έως 31/5 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο «ΓΕΦΥΡΑ 2»

banks

Μπάιντεν: Καλεί τους Αμερικανούς να πάρουν θέση ενάντια στην πολιτική βία

banks