16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Εγκαινιάστηκε το νέο πάρκο αναψυχής στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Άνοιξε τις πύλες του το Πάρκο Αφροδίτης και «φώτισε» τη γειτονιά του Ελληνικού Αργυρούπολης δίδοντας στους πολίτες έναν χώρο αναψυχής πολλών δραστηριοτήτων. 

Στα εγκαίνια περισσότεροι από 4000 δημότες αλλά και κάτοικοι από την όμορη Γλυφάδα πέρασαν τις πύλες του νέου πάρκου Αφροδίτης.

«Ο χώρος αυτός, επί της Κύπρου και Αφροδίτης, ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας και αγωνίας αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει! Προσωπικά ασχολήθηκα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και το πονάω όσο κανένα άλλο έργο μας!», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε:

«Μετά από 5 χρόνια, χωρίς υπερβολή, και με ώριμες μελέτες, το πράσινο φως του δασαρχείου και τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η Δημοτική Αρχή κατάφερε να αναδείξει αυτό το χώρο σε όνειρο, για να το απολαμβάνουμε πλέον όλοι»

Το πάρκο περιλαμβάνει, μίνι γκολφ, παιδική χαρά,  πίστα skateboard, μονοπάτια για τρέξιμο και περπάτημα μήκους 1 χιλιόμετρο συνολικά, όργανα γυμναστικής, τραπεζόπαγκους, πνευματικά παιχνίδια όπως σκάκι και τάβλι αλλά και με δανειστική βιβλιοθήκη και με παιδικό καφενείο!

Μνημείο προς τιμήν του νεαρού Βασίλη

«Αξίζει να πω ότι πλέον αυτός ο χώρος δε θα αφήσει να ξεχαστεί ο Βασίλης! Το παιδί που το 2014 έχασε τη ζωή του σε έναν χώρο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ποτέ ξανά άλλος Βασίλης! Γι’ αυτό και θα στηθεί ένα μνημείο  με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του, που να κράτα ζωντανή την μνήμη του ανάμεσα μας», είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που συνέδραμαν στην υλοποίηση του έργου για το οποίοι όλοι κυριολεκτικά κουραστήκαμε πάρα πολύ για να γίνει», τόνισε κατά το χαιρετισμό του.

Στο πάρκο Αφροδίτης έχουν φυτευτεί 4.000 μέτρα φυσικό γκαζόν και 9.000 δενδρύλλια και φυτά.

Related posts

Δριμύ κατηγορώ του Π. Μαρινάκη σε όσους αμφισβητήσουν την λαϊκή βούληση – «Ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

banks1

Χρειάζονται βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

banks

Ερντογάν: Εξαγγελία νέων γεωτρήσεων μαζί με απειλές εναντίον της Ευρώπης

banks

The Jerusalem Post: Η σημασία της συμμαχίας Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας κατά του Ιράν

banks

Κείμενο «καταπέλτης» από την ομάδα Αχτσιόγλου – «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μία κρίση διάλυσης»

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ υπονομεύεται διαρκώς από την κυβέρνηση ΝΔ, προκειμένου το δημόσιο να υποχωρήσει στο ιδιωτικό

banks