23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
BUSINESS

Εκδήλωση στα Τίρανα για τα 20 χρόνια της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας

Εκδήλωση με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της διοργάνωσε στα Τίρανα η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας με περισσότερους από 100 καλεσμένους, μέλη και συνεργάτες της Ένωσης όλα αυτά τα χρόνια.

Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κα. Κωνσταντίνα Καμίτση καθώς και η πρέσβης του Ισραήλ, κα. Galit Peleg, οι οποίες κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους μετέφεραν μηνύματα ειρήνης και ενότητας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Denald -George Tafani ευχαρίστησε τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο για τις προσπάθειές τους τις δύο τελευταίες δεκαετίες και εξέφρασε την επιθυμία του η Ένωση να οδηγήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε μια νέα εποχή.

Κύριοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Antea Cement (Όμιλος Τιτάν), Perparimi Steel, Raiffeisen Bank και Sideral (Όμιλος Sidenor). Την στήριξή τους έδωσαν και οι εταιρείες Alehandro Group, και V+O.

Η Ένωση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003 και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των επενδύσεων, της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των δύο χωρών. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται στους σημαντικότερους τομείς της αλβανικής οικονομίας όπως οι τράπεζες, το εμπόριο, η ενέργεια, η βιομηχανία και οι κατασκευές. Σήμερα είναι εγγεγραμμένες πάνω από 40 εταιρείες οι οποίες συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων της Ένωσης,

Σύμφωνα με Α/Στατιστική Υπηρεσία (INSTAT) και την Τράπεζα της Αλβανίας του 2022 η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση στις χώρες προμηθεύτριες της Αλβανίας, την 2η θέση ως προς τον αριθμό των ελληνικών ή μεικτών επιχειρήσεων ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στην 9η θέση στις ξένες επενδύσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Related posts

Ο Έλον Μασκ θέλει να απολύσει τους μισούς υπαλλήλους του Twitter

banks

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εισήγηση για πρόστιμο στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

banks

Attica Bank: Στην AB CarVal Investors η τιτλοποίηση Astir I

banks

Ο πληθωρισμός δεν ευνόησε τον Γαλαξία

banks

SunriseMezz: Έγκριση μείωσης μετοχικού κεφαλαίου κατά €10,5 εκατ.

banks

Aegean: Πάνω από 5 εκατομμύρια επιβάτες στο 5μηνο

banks