18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ € για ζημίες του 2023

Σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, από τις 14:00 μ.μ., καταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες κατά το έτος 2023.

Είχαν προηγηθεί σχετικές εξαγγελίες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο.

Πρόκειται για το 1ο κύμα πληρωμής αποζημιώσεων, σε μία πληρωμή και στο 100% της αξίας των πορισμάτων, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερα εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς.

Οι πληρωμές του Οργανισμού θα έπρεπε να ξεκινήσουν μετά την 15η Απριλίου 2024 και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι αγρότες οφείλουν να έχουν εξοφλήσει την καταβαλλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά στον ΕΛ.Γ.Α.

Ο υπουργός ΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Οργανισμού, για τη συστηματική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν και προέτρεψε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, ώστε κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2024 να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων για το έτος 2023 και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias».

Related posts

ΕΦΚΑ: Την Πέμπτη 6 Απριλίου η καταβολή του αδειοδωρόσημου Πάσχα στους οικοδόμους

banks

Αλλάζουν όλα για το επίδομα ανεργίας: Η σύνδεση με τον μισθό και η διάρκεια

banks

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Παρουσίαση Ετήσιας Έκθεσης 2021 για την οικονομία και απασχόληση στις 11/6

banks

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα οικοδομικά υλικά – Ανοδικά και το κόστος κατασκευής

banks

ΑΑΔΕ: Έρχεται η πληρωμή με κάρτες του εξωτερικού

banks

Τα πρώτα ΑΤΜ για φυσικό χυμό!

banks