17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (27/3), με την αγορά να δείχνει να χάνει τη δυναμική της.

Οι μετοχές λιανικής καταγράφουν άνοδο 1,8%, ενώ οι ταξιδιωτικές υποχωρούν 0,65%.

Η H&M οδηγεί τα κέρδη, με τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 14%, αφού ξεπέρασε σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών για τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ισπανίας, που διαμορφώθηκε στο 3,2% τον Μάρτιο, και τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Γαλλία, τα οποία έδειξαν μια προσεκτική άνοδο του κλίματος.

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, έναντι αύξησης 2,9% την περίοδο έως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE) την Τετάρτη.

Το ποσοστό ήταν κάτω από το 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τις ασταθείς τιμές των φρέσκων τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε 3,3%, από 3,5% τον προηγούμενο μήνα.

Η Σουηδική Riksbank διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, καθώς οι παρατηρητές παρακολουθούν προσεκτικά ποια κεντρική τράπεζα θα ακολουθήσει την Ελβετία στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, με τον πληθωρισμό να δείχνει να υποχωρεί.

Η απόφαση διατηρεί το βασικό επιτόκιο της Riksbank στο 4%, με το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας να σημειώνει ότι «είναι πιθανό το επιτόκιο να μειωθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο εάν οι προοπτικές πληθωρισμού παραμείνουν ευνοϊκές».

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας μείωσε απροσδόκητα το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,5%. Οι κεντρικές τράπεζες της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες εξέδωσαν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια την ίδια μέρα, διατήρησαν τα δικά τους επιτόκια αμετάβλητα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,09% στις 510,64 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,05% στις 18.408,55 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,12% στις 8.175,33 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,32% στις 7.905,19 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,01% στις 34.691 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,29% στις 11.023,91 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,02% στις 6.222,61 μονάδες.

#DAX_30 #Stoxx_Europe_600 #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Related posts

Πτώση στη Wall Street εν μέσω αναμονής για τον πληθωρισμό

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στο άνοιγμα-Καθοριστικά επιτόκια και μάκρο

banks

Σημαντική άνοδος στη Wall Street- Άλμα 2,20% για τον Nasdaq

banks

Νέες απώλειες για τη Wall Street μετά το τεχνολογικό ράλι

banks

Πτώση στη Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

banks