18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
WORLD

Ερντογάν: “Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική – Δεν χρωστάμε τίποτα στο Ισραήλ”

Δηλώσεις με τις οποίες αποστασιοποιείται από τη στάση της Δύσης έναντι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς έκανε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τον ίδιο “η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική, η οποία παλεύει για την απελευθέρωση της πατρίδας της”.

Η Χαμάς (Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης) θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιτέθηκε εξάλλου στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι μπορεί η Δύση να νιώθει ότι χρωστάει κάτι στο εβραϊκό κράτος, ωστόσο η Τουρκία “δεν του χρωστάει τίποτε”.

Ο Τ. Ερντογάν διευκρίνισε ότι η Άγκυρα “δεν έχει κάποιο πρόβλημα γενικά με το Ισραήλ”, αλλά “έχει πρόβλημα με τις ισραηλινές πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων”.

Με σκληρή γλώσσα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για πράξεις του Ισραήλ στη Γάζα που αντιστοιχούν σε πνεύμα “δολοφόνων και ψυχικά ασθενών”.

Συμπλήρωσε δε ότι το Τελ Αβίβ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας απέναντί του και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στο φθινόπωρο.

Ο Ερντογάν ζήτησε εξάλλου άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Τα σχόλια του επικεφαλής του τουρκικού κράτους έγιναν σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται.

Related posts

Η Βρετανία θα διατηρήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έως ότου αποζημιωθεί η Ουκρανία

banks

Nintendo: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% με φόντο την ταινία Super Mario και το παιχνίδι Zelda

banks

Η Γερμανία επιβάλλει κυρώσεις στο Κόσοβο

banks

Ισραήλ: Ευκαιρία για στρατηγική συμμαχία κατά του Ιράν – Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί ούτε “κλιμάκωση” ούτε “διευρυμένο πόλεμο με το Ιράν”

banks

SpaceX: Αποτυχημένη η νέα εκτόξευση του Starship

banks

Η UBS διέλυσε τραπεζικό ρεκόρ καθώς απορροφά την Credit Suisse

banks