17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Ισχυρές απώλειες στο τέλος της εβδομάδας-Βουτιά 8% η Ocado

Ευρωαγορές: Ισχυρές απώλειες στο τέλος της εβδομάδας-Βουτιά 8% η Ocado

Στο “κόκκινο” έκλεισαν την Παρασκευή (5/4) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να ολοκληρώνουν μια αδύναμη πρώτη εβδομάδα συναλλαγών του νέου τριμήνου, αφού δεν μπορούν να λάβουν ξεκάθαρα μηνύματα πίσω από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,9% χαμηλότερα στις 506.32 μονάδες, με όλους τους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Παράλληλα, οι μετοχές του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας υποχώρησαν περισσότερο από 2%, ενώ τα οικιακά αγαθά έχασαν 1,6%.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,30% στις 18,163.94 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,81% στις 7,911.16 μονάδες, ενώ αρνητική πορεία είχε και ο γαλλικός CAC 40 που έκλεισε χαμηλότερα 1,11% στις 8,061.31 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 1,63%, στις 33,317.50 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, αφού έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,58% στις 11.090,90 μονάδες. Ακόμη, υποχώρησε ο πορτογαλικός PSI 1,44% στις 6,219.01 μονάδες.

Οι μετοχές της Delivery Hero έκλεισαν 3% χαμηλότερα, μετά από πληροφορίες του Reuters ότι ο επενδυτής Sachem Head απέκτησε μερίδιο 3,6% στη γερμανική επιχείρηση διανομής και ενδέχεται να επιδιώξει την απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Niklas Oestberg.

Ταυτόχρονα, η Ocado διολίσθησε πάνω από 8%, καθώς η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της Rick Haythornthwaite θα παραιτηθεί το επόμενο έτος λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του ως πρόεδρος του ομίλου της τράπεζας NatWest.

Σε άλλες περιοχές, οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα στοιχεία για τις κατασκευές και τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, καθώς και τις τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αγορές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν χαμηλότερα την Παρασκευή, με επικεφαλής την πτώση του Nikkei 225 της Ιαπωνίας, αφού τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις των επιτοκίων.

Αντίθετα, οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν την Παρασκευή, αφού ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε την Πέμπτη τη χειρότερη ημερήσια πτώση του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Γενικότερα όμως, οι κινήσεις της αγοράς ξεκίνησαν σήμερα ενθαρρυντικά, καθώς οι επενδυτές πανηγύρισαν μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και άφησαν πίσω τους τις ανησυχίες για τα επιτόκια.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #επενδυτές #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Related posts

Η…αγωνία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έριξε τις ασιατικές αγορές

banks

Πτωτικά η Wall Street-Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

banks

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Ώθηση από Amazon και PCE

banks

JP Morgan: Μειώνει σε underweight τη σύσταση των ευρωπαϊκών μετοχών

banks

Η Wall Street… παρασέρνει τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Ευρωαγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο γερμανικός δείκτης DAX

banks