May 11, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Βουτιά του μη μεταποιητικού δείκτη PMI τον Δεκέμβριο

Επιβράδυνε σημαντικά τον Δεκέμβριο η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, με μια μέτρηση της απασχόλησης στον κλάδο να κατρακυλά κοντά σε χαμηλό 3,5 ετών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Institute for Supply Management (ISM).

Ειδικότερα, ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM υποχώρησε στις 50,6 μονάδες τον Δεκέμβριο – το χαμηλότερο από τον περασμένο Μάιο – από 52,7 μονάδες το Νοέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 52,6 μονάδες.

Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο συρρίκνωση. 

Ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στις 52,8 μονάδες τον Δεκέμβριο από 55,5 μονάδες το Νοέμβριο. Παράλληλα, ο δείκτης για την απασχόληση στον κλάδο κατρακύλησε στις 43,3 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 όταν η χώρα έβγαινε από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο δείκτης ήταν στις 50,7 μονάδες το Νοέμβριο. 

Related posts

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επίθεση με drones σε στρατιωτική ακαδημία στη Χομς

banks

Φον ντερ Λάιεν για Ντελόρ: “Οραματιστής που έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή”

banks

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ για τη Γάζα, τα Ευρωτουρκικά και την Κύπρο

banks

Τουρκία: Σεισμός 5,2 βαθμών στην ανατολική επαρχία Μαλάτια

banks

Η Λευκορωσία παίρνει εμπορικά αντίμετρα κατά της Λιθουανίας

banks

Λόγκαν (Dallas Fed): Το outlook δικαιολογεί και νέες αυξήσεις των επιτοκίων

banks