16.6 C
Athens
May 7, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Θα παράσχουν $522 εκατ. στην Ουκρανία για την ενίσχυση του ενεργειακού της συστήματος

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) με βάση το οποίο το Κίεβο θα λάβει έως 522 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την αντοχή του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία θα λάβει 422 εκατομμύρια δολάρια ως νέα ενεργειακή βοήθεια και άλλα 100 εκατ. δολάρια θα υπόκεινται στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων περιλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή.

Ένας από τους σκοπούς του μνημονίου είναι να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκαταστήσει κρίσιμης σημασίας υποδομές, ανέφερε, μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μετασχηματιστές που είχαν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό κατά περιόδους πέρυσι τον χειμώνα.

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες επισκευές από τότε, αξιωματούχοι όμως έχουν προειδοποιήσει για νέες επιθέσεις αυτόν τον χειμώνα και η Ρωσία έπληξε εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Το MoU αποσκοπεί επίσης να βοηθήσει την Ουκρανία να εργαστεί προς τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και τη μετάβασή της μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία σε μια χαμηλού άνθρακα, ανταγωνιστική ενεργειακή οικονομία, ενσωματωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η πρεσβεία ανακοίνωσε την υπογραφή του MoU έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμρ Ζελένσκι.

Related posts

ΗΠΑ: Καύσωνας πλήττει τις νοτιοδυτικές Πολιτείες – Την Κυριακή η κορύφωση του κύματος ακραίας ζέστης

banks

ΗΠΑ: Ο αντι-Μενέντεζ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας θα εξετάσει την πώληση F-16 στην Τουρκία

banks

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος των κεμαλιστών Οζγκιούρ Οζέλ – Οι ανησυχίες του Ερντογάν

banks

Ουκρανία: Ένας νεκρός λόγω ρωσικής επίθεσης στο Χάρκοβο

banks

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε drone στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Ουκρανία: Πλοίο που είχε μπλοκαριστεί στην Οδησσό αποχωρεί για την Αφρική

banks