18.3 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ισχυρή αγορά εργασίας και τον Φεβρουάριο με 275.000 νέα μισθολόγια

Σε εντόνους ρυθμούς συνεχίστηκαν οι προσλήψεις στις ΗΠΑ και τον περασμένο μήνα, με τα νέα μισθολόγια να ξεπερνούν για ακόμα μία φορά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη πρόσθεσε τον Φεβρουάριο ακόμα 275.000 νέα μισθολόγια σε θέσεις εκτός αγροτικού τομέα, την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε έναν αριθμό γύρω στα 200.000.

Την ίδια ώρα ωστόσο, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι τον περασμένο μήνα τα μισθολόγια δεν είχαν καταγράψει την εκτίναξη που είχε εκτιμηθεί αρχικά, με το υπουργείο να υποβαθμίζει τη μέτρηση από το τα 353.000 νέα μισθολόγια σε μόλις 229.000.

Έτσι, με τα νέα δεδομένα για τον Ιανουάριο, παρά το μεγάλο αριθμό προσλήψεων τον περασμένο μήνα το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε αισθητά στο 3,9% από το 3,7%, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν ότι θα διατηρούταν αμετάβλητο στο 3,7%.

Στις πρώτες αντιδράσεις των αγορών οι επενδυτές δείχνουν να εκτιμούν ότι η αύξηση της ανεργίας φέρνει πιο κοντά τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed, με τα futures και των τριών δεικτών της Wall Street να περνούν άμεσα και οι τρεις σε θετικό έδαφος μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ενώ από το πρωί διαπραγματεύονταν σταθερά με μικρές απώλειες.

Related posts

“Ακατάλληλη διά ανηλίκους” η …Βίβλος στις ΗΠΑ

banks

Αφρικανική Ένωση: Καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Γκαμπόν

banks

Η κατάσταση στον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ στο “μικροσκόπιο” του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

banks

Η Ρωσία συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ για τις επιθέσεις στη Ζαπορίζια

banks

Γαλλία: Ο Μακρόν υπέγραψε τον νόμο για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

banks

Ισπανία: Ένταση στο κοινοβούλιο για την χρήση της καταλανικής, της βασκικής και της γαλικιακής γλώσσας

banks