20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
WORLD

Η Μόσχα διαμηνύει ότι θα προβεί σε αντίποινα για την “τρομοκρατική επίθεση” της Ουκρανίας στη γέφυρα της Κριμαίας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε σήμερα την ουκρανική “τρομοκρατική επίθεση” της Ουκρανίας στη γέφυρα της Κριμαίας, καθώς η Μόσχα ανέφερε σήμερα ότι απέτρεψε ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή.

Η Μόσχα τόνισε ότι η αποτραπείσα επίθεση έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αθώων αμάχων, διαμηνύοντας ότι θα προβεί σε αντίποινα.

“Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες και δεν θα μείνουν αναπάντητες”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Telegram.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ότι απετράπη μια ουκρανική πυραυλική επίθεση που είχε στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας. Η ρωσική πλευρά είχε ήδη ανακοινώσει το πρωί σήμερα ότι κατέρριψε 20 drones που εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της προσαρτηθείσας χερσονήσου, Σεργκέι Αξιόνοφ τόνισε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ακόμη έναν ακόμη ουκρανικό πύραυλο πάνω από το στενό του Κερτς, το σήμερα το μεσημέρι.

Related posts

Ιαπωνικά MME: H G7 εξετάζει την σχεδόν απόλυτη απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία

banks

Στη Βρετανία περνούν το 2024 τα ηνία της δύναμης ταχείας αντίδρασης VJTF του ΝΑΤΟ

banks

Γάζα: Ο πατέρας δημοσιογράφου του Al Jazeera σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό

banks

Ο Χάμπεκ ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 εν μέσω κρίσης για το ζήτημα του προϋπολογισμού

banks

Ιταλία: Προβληματική η κατάσταση των νέων στη χώρα

banks

Μεσανατολικό: Στο λιμάνι της Γάζας έφτασε το πλοίο “Open Arms”

banks