17.2 C
Athens
May 7, 2024
Image default
WORLD

Η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικούς πυραύλους ATACMS κατά των ρωσικών δυνάμεων

Η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται ανώνυμες πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν μυστικά το Κίεβο με πυραύλους, αν και δεν ήταν εξ αρχής σαφές πότε τους έστειλε η Ουάσιγκτον, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους αγνώστου ταυτότητας.

Οι πύραυλοι ATACMS (Army Tactical Missile Systems), πυροδοτήθηκαν σήμερα, και χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στον διάρκειας περίπου 20 μηνών πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. Το Politico αναφέρθηκε επίσης στην απόκτηση και την ανάπτυξη των πυραύλων, οι οποίοι, όπως είπε, στάλθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνσκι επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο χρησιμοποίησε αμερικανικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ATACMS. “Σήμερα, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συμφωνίες μας με τον πρόεδρο Μπάιντεν εφαρμόζονται. Με μεγάλη ακρίβεια, το απέδειξαν τα ATACMS” δήλωσε σε ομιλία του σήμερα το βράδυ.

Related posts

Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις προοπτικές των επιτοκίων

banks

Παλαιστίνιος πρέσβης: “Η Ελλάδα μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο”

banks

Όταν η Μόσχα έκλεισε τη στρόφιγγα του Nord Stream – Τεράστιες ζημίες για τη Ρωσία

banks

Έκθεση του 2023 για το κράτος δικαίου: Πρόοδος στο 65% των συστάσεων, λέει η Κομισιόν

banks

Ινδία: Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τουρίστρια

banks

Νέα “πυρά” κατά του Βρετανικού Μουσείου

banks