16.8 C
Athens
May 14, 2024
Image default
MARKETS

Κάτω απ’τις 5000 μονάδες ο S&P500 παρά την άνοδο

Κάτω απ’τις 5000 μονάδες ο S&P500 παρά την άνοδο

Ήπια άνοδο σημείωσε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης (8/2), με τον S&P να ξεπερνά τις 5.000 μονάδες ενδοσυνεδριακά, χωρίς, ωστόσο να τις φτάνει στο κλείσιμό του.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 38.726,13 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,07% στις 4.998,76 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,24% στις 15.793,72 μονάδες. 

Τα ισχυρά κέρδη και η συνεχιζόμενη άνοδος των τεχνολογικών μετοχών πολύ υψηλής κεφαλαιοποίησης (megacap) έχουν ενισχύσει την αγορά στις πρόσφατες συνεδριάσεις, όμως η συγκεντρωμένη προσοχή στις αγαπημένες μετοχές του 2023 έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους επενδυτές, καθώς φοβούνται ότι θα μπορούσε να εμποδίσει ένα βιώσιμο ράλι.

Αναλυτές αποδίδουν αυτή την προσοχή στην ανανεωμένη αβεβαιότητα γύρω από τις μειώσεις των επιτοκίων, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell και άλλοι αξιωματούχοι «γκρέμισαν» τις ελπίδες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων παρέμειναν στο προσκήνιο, με τη Disney να σημειώνει άνοδο 11,30%, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία κέρδη και αύξησε τις προβλέψεις της. Η Arm σημείωσε άλμα 47,89% μετά την ανακοίνωση ισχυρότερων των αναμενόμενων κερδών και αισιόδοξες προβλέψεις για το 2024.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 4,15%. Η κίνηση αυτή άσκησε κάποια πίεση στις μετοχές, παρά τη σωρεία ισχυρών εκθέσεων κερδών οι οποίες ενίσχυσαν την πεποίθηση των επενδυτών ότι μια εύρωστη οικονομία μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί τα εταιρικά κέρδη και την ανάπτυξη.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων συνεχίζεται, καθώς αργότερα αναμένονται ανακοινώσεις από τις Expedia, Affirm Holdings και Take-Two Interactive

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά την άρνηση του Ισραήλ στην πρόταση εκεχειρίας

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες για διεύρυνση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή εντείνονται και πάλι, μετά την άρνηση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, σημείωσε άνοδο 3,2%, στα 76,22 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου  σημείωσε άνοδο 3%, στα 81,36 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Ασιατικές αγορές: Σε υψηλό 34 ετών «απογειώθηκε» ο Nikkei

banks

Περιμένουν τις κεντρικές τράπεζες και… ανεβαίνουν στο άνοιγμα οι ευρωγορές

banks

Wall Street: Ανανέωσε το ρεκόρ του ο Dow Jones

banks

UBS | Global Risk Radar: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι του 2024

banks

Wall Street: Σαστισμένοι οι επενδυτές πριν τη Fed

banks

Ευρωαγορές: Κλείνουν με απώλειες την εβδομάδα λόγω των κεντρικών τραπεζών

banks