May 11, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στη Wall Street λόγω αισιοδοξίας για τα επιτόκια

Κέρδη στη Wall Street λόγω αισιοδοξίας για τα επιτόκια

Άνοδο σημειώνουν την Πέμπτη (14/9) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα νέα δεδομένα για την αμερικανική οικονομία δεν επηρέασαν τις ελπίδες των επενδυτών για παύση των αυξήσεων επιτοκίων από πλευράς Fed. Επιπλέον, τα βλέμματα στρέφονται στο χρηματιστηριακό ντεμπούτο της Arm Holdings.

Οι επενδυτές «βλέπουν» πιθανότητα 97% για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 20 Σεπτεμβρίου και σχεδόν 61% πιθανότητα για παύση και το Νοέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Η μετοχή της Arm Holdings θα κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στον Nasdaq, καθώς ο σχεδιαστής chip σημείωσε αποτίμηση 54,5 δισ. δολαρίων στην IPO του, με τιμή 51 δολάρια ανά μετοχή.

Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones βάζει «φρένο» στο διήμερο πτωτικό σερί και ενισχύεται κατά 0,5% στις 34.749,99 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,3% στις 4.480,81 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,1% στις 13.827,40 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο λόγω της υψηλής τιμής της βενζίνης, ενώ οι αρχικές απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας «ανέβηκαν» στις 220.000 αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 9 Σεπτεμβρίου από 217.000 μία εβδομάδα νωρίτερα. Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 0,7% σε μηνιαία βάση και 1,6% σε ετήσια τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία άνοδο 0,4%.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • λιανικές πωλήσεις
  • ARM Holdings
  • FEDERAL RESERVE

    Related posts

    Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Προβλημάτισε ο Πάουελ

    banks

    Rebound στη Wall Street μετά το τεχνολογικό sell off

    banks

    Σε ελεύθερη πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- «Βυθίστηκαν» 7% οι τράπεζες

    banks

    Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από το βρετανικό ΑΕΠ

    banks

    «Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης στο άνοιγμα οι ευρωαγορές μετά το υψηλό-ρεκόρ

    banks