18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Οι παρεμβάσεις στον «πυρήνα» λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν την εισαγωγή του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης από το υπουργείο Εργασίας στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Χρήστος Νούνης πρόεδρος της Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης μίλησε στην εκπομπή 120’ markets του Naftemporiki TV και στον Ανέστη Ντόκα και τόνισε πως οι προτεινόμενοι από το υπουργείο Εργασίας φορολογικοί συντελεστές είναι τιμωρητικοί για τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης.

Όπως ανέφερε ο κ. Νούνης, τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στην Ένωση μας και αφορούν το έτος 2022, δείχνουν ότι η αξία των εφάπαξ συνταξιοδοτικών παροχών που έδωσαν τα ΤΕΑ στα ασφαλισμένα τους μέλη, ήταν της τάξεως των 8.403.115 ευρώ, οι ετήσιοι φόροι που αποδόθηκαν από τα ΤΕΑ ήταν 304.856 ευρώ και ο ΦΠΑ που αποδόθηκε συνολικά από τις λειτουργικές εργασίας των ΤΕΑ ήταν 751.928 ευρώ.

«Συνεπώς, διαπιστώνουμε ότι π.χ. η υποθετική επιβολή ενός οριζόντιου συντελεστή φορολόγησης 10% στις εφάπαξ συνταξιοδοτικές παροχές των ΤΕΑ θα απέδιδε στον κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2022 έσοδα της τάξεως των μόλις 840.312 ευρώ. Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι τα ΤΕΑ το έτος 2022 παρείχαν αθροιστικά περισσότερα έσοδα στο κράτος από φόρους και ΦΠΑ, ήτοι 1.056.784 ευρώ έναντι των δυνητικών εσόδων που θα απέφερε μία φορολόγηση 10% των εφάπαξ παροχών στα μέλη τους» σημείωσε.

Related posts

Υπ. Οικονομικών: Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για τους πλημμυροπαθείς

banks

ΕΕΑ: 15% των υπόχρεων έχει ολοκληρώσει τη διασύνδεση POS – ταμειακής

banks

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 28.600 ευρώ για παρεμπόριο

banks

9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ανοίγει αύριο η αυλαία – Κορυφαίοι ομιλητές θα δώσουν το «παρών»

banks

Γεωργιάδης για «Καλάθι των Νονών»: «Κλειδωμένες τιμές» ανά εβδομάδα από 29 αλυσίδες παιχνιδιών

banks

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Στο 2,2% η ανάπτυξη φέτος – Στο 1,9% το 2024

banks