23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
WORLD

Κίνα: Το Κρατικό Συμβούλιο εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την αύξηση των ξένων επενδύσεων

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας εξέδωσε σήμερα κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες, όπως είπε, θα βελτιστοποιήσουν περαιτέρω το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας και θα προσελκύσουν περισσότερες ξένες επενδύσεις, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Το Κρατικό Συμβούλιο ανέφερε σε έγγραφο που περιέχει 24 κατευθυντήριες γραμμές ότι οι αρχές θα πρέπει να αυξήσουν την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ξένων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της επιβολής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το έγγραφο αναφερόταν επίσης σε κατευθυντήριες γραμμές για την αύξηση της φορολογικής στήριξης και των φορολογικών κινήτρων για τις ξένες επιχειρήσεις, όπως η προσωρινή απαλλαγή από την παρακράτηση φόρου εισοδήματος για την επανεπένδυση των κερδών των ξένων επενδυτών στην Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο δήλωσε επίσης ότι θα διερευνήσει έναν “βολικό και ασφαλή μηχανισμό διαχείρισης” για τις διασυνοριακές ροές δεδομένων. Η πρόταση έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ των αρχών και των διεθνών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων λογιστικών εταιρειών, σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων.

Related posts

“Προσωπικές απόψεις” εξέφραζε ο Κινέζος πρέσβης στο Παρίσι για την Ουκρανία

banks

Apple Vision Pro: Η Apple αποκάλυψε ακουστικά εικονικής πραγματικότητας

banks

Πώς ο Όρμπαν απομακρύνει την Ουγγαρία από την ΕΕ

banks

Δημοσκόπηση Ισραήλ: Κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού

banks

Η ΕΕ ματαιώνει διπλωματική εκδήλωση στο Ισραήλ για την 9η Μαΐου λόγω συμμετοχής ακροδεξιού Ισραηλινού υπουργού

banks

Τουρκία: Νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ο Μετίν Γκιουράκ

banks