16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Καθαριότητα και αναπλάσεις προτεραιότητα για την Θεσσαλονίκη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Στο επίκεντρο σύμφωνα με την πλευρά του νέου δημάρχου βρέθηκε το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας στην πόλη, οι αναπλάσεις διαφόρων περιοχών και άλλα. Στην κουβέντα σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αναφορά και στο κυκλοφοριακό της πόλης όπου απαιτούνται παρεμβάσεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας και της οδικής ασφάλειας.

«Είχαμε μία ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Αγγελούδη για να εξετάσουμε όλα τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τόσο μέσω του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, όσο και μέσω του νέου ΕΣΠΑ που ξεκίνησε.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Περιφέρεια και Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζουμε ενωμένοι και τα επόμενα χρόνια σε πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας, για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών και να πάμε τη Θεσσαλονίκη μας ακόμα πιο μπροστά» είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

«Επισκέφθηκα στο νέο κτίριο των υπηρεσιών της ΠΚΜ τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και καλό μου φίλο, Απόστολο Τζιτζικώστα» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο νέος Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης για να συμπληρώσει:

«Προσερχόμενος ήμουν αισιόδοξος. Φεύγοντας είμαι βέβαιος ότι η συναντίληψη, η κοινή προσέγγιση τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα θέματα θα δώσει στην πόλη, στο δήμο Θεσσαλονίκης, την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται και η οποία σήμερα λείπει.

Ο κ. Τζιτζικώστας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των δημοτών της πόλης. Και ήδη έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια που θα κορυφωθεί από την 1η Ιανουαρίου ώστε να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος που λέγεται καθαριότητα.

Στο επίκεντρο οι αναπλάσεις

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε εκτενή αναφορά στην άμεση έναρξη της υλοποίησης τεσσάρων κορυφαίων έργων, στην αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, στην αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας (Βαρδαρίου), στην αναβάθμιση της πλατείας Διοικητηρίου και στην κατασκευή του ντεκ στην παλιά παραλία. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέσα στο 2024 να έχουμε έναρξη δημοπρατήσεων σε αυτά τα εμβληματικά έργα.

Σε αυτά προσθέτουμε την πλατεία Ελευθερίας, όπου αναζητούμε τις πηγές χρηματοδότησης και φαίνεται ότι θα έχουμε σύντομα απαντήσεις από την κεντρική διοίκηση, όσο και την επέκταση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας.

Αυτός ο προγραμματισμός είναι και φιλόδοξος και εφικτός. Κοντά σε αυτές τις παρεμβάσεις, διαπιστώθηκε συναντίληψη για την υλοποίηση μιας βασικής προεκλογικής μας δέσμευσης, της ανάπλασης της Άνω Πόλης, για την υλοποίηση της οποίας θα αναζητηθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Συζητήσαμε ακόμη για τη δυνατότητα αναβάθμισης της TV100, της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης σε περιφερειακή με σχετική τροπολογία που θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί δυο μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας φαίνεται ότι αρχίζει μια στέρεη, αποτελεσματική και δημιουργική συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Related posts

Ο Μουμίν Μουμίν νέος Δήμαρχος Ιάσμου

banks1

Την στάθμη του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου μετράει ο Δήμος Θέρμης

banks

Έφυγε από τη ζωή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Δαούση

banks

Εξοπλιστική καταιγίδα από την Ελλάδα

banks

Σχοινάς – «Ευρωφοβική ακροδεξία και ευρωφοβική αριστερά στέκονται εμπόδιο στη συμφωνία για το Μεταναστευτικό»

banks

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

banks