21.3 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Κεχαγιά: Βάζει μπροστά την Μαρέβα για να αποπροσανατολίσει από Τέμπη – Δυσανεξία Μητσοτάκη προς τα δικαστήρια

Την ανάρτηση του πρωθυπουργού σχετικά με τη μήνυση κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας πως «δε μας ενδιαφέρει τι κάνει η σύζυγος του πρωθυπουργού, στο βαθμό που η κάθε σύζυγος πρωθυπουργού δεν εμπλέκεται σε θέματα που αφορούν την διακυβέρνηση της χώρας ή την άσκηση εξουσίας – αυτό είναι σαφές».

«Για ακόμα μια φορά, ωστόσο, ο πρωθυπουργός βάζει μπροστά την σύζυγό του για να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση που αφορά στην τραγωδία στα Τέμπη, την αδυναμία της κυβέρνησης να κρύψει τα σκάνδαλά της και μεταθέτει τις ευθύνες στα άλλα πολιτικά κόμματα και αυτό δεν είναι καθόλου σωστό», υπογράμμισε.

«Το κατηγορητήριο κατατέθηκε. Και εφόσον κατατεθεί το αίτημα για τη συγκρότηση της επιτροπής, θα είναι σύσσωμη η αντιπολίτευση που θα το υπογράψει»

Η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο Talk Radio 98.9, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη την ίδια ευαισθησία που δείχνει για την σύζυγό του, και καλά κάνει, να την έδειχνε και στο να απονεμηθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών, αποδεχόμενος να πάει στα δικαστήρια ο κ. Κώστας Καραμανλής».

«Δυσανεξία Μητσοτάκη προς τα δικαστήρια»

«Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ακούει για την παραπομπή υπουργών του όπως του κ. Κώστα Καραμανλή, του κ. Τριαντόπουλου και του κ. Καραγιάννη στον φυσικό δικαστή, δείχνει μια δυσανεξία προς τα δικαστήρια», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τόνισε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη, με το οποίο ασχολείται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και ζητάει απαντήσεις, και δεν δέχεται τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, γιατί θέλει να οδηγήσει σε αμνήστευση και ουσιαστικά απαλλαγή και αθώωση των υπουργών του».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, την προηγούμενη εβδομάδα, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας «καταθέστε ένα κατηγορητήριο για να το συζητήσουμε και να πάμε σε προανακριτική».

«Το κατηγορητήριο λοιπόν κατατέθηκε. Και εφόσον κατατεθεί το αίτημα για τη συγκρότηση της επιτροπής, θα είναι σύσσωμη η αντιπολίτευση που θα το υπογράψει», επισήμανε η κυρία Κεχαγιά, λέγοντας πως «όταν ήρθε το κατηγορητήριο, η κυβέρνηση άρχισε να σφυρίζει αδιάφορα και να λέει ‘καταθέστε την πρόταση για προανακριτική και βλέπουμε’. Αυτό είναι ένα θεωρητικό παιχνίδι, μια προσπάθεια blame game, αλλά να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι δε θα ξεφύγει από τις ευθύνες που την βαραίνουν για την επιχειρούμενη συγκάλυψη του εγκλήματος», προσέθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, τον περασμένο Νοέμβριο κατέθεσε πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής το οποίο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν άλλαξε τη στάση του», σημείωσε και υπενθύμισε ότι «ο κ. Βορίδης τον Νοέμβριο είχε πει ότι ‘και να ξαναφέρετε αίτημα προανακριτικής εμείς θα το καταψηφίσουμε’».

Για να τονίσει πως «αν είναι λοιπόν ειλικρινής η πρόθεση της κυβέρνησης, γιατί αυτό διακηρύσσει από το βήμα της Βουλής και σε κάθε παρέμβαση στελέχους της, ότι θέλει να λάμψει όλη η αλήθεια στην υπόθεση των Τεμπών, τότε ‘ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα’».

«Προτεραιότητά μας ο Έλληνας που αγκομαχάει από την ακρίβεια»

Η Βούλα Κεχαγιά, αναφερόμενη στις προτεραιότητες και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ευρωεκλογών, δήλωσε ότι «θα ανοίξουμε όλη την βεντάλια των θεμάτων, με αιχμή τα θέματα της ακρίβειας, της φορολόγησης, του πληθωρισμού, του κοινωνικού κράτους, το γεγονός πως οι καρκινοπαθείς δε μπορούν να βρουν φάρμακα και ο υπουργός Υγείας λέει ‘εντάξει τι να κάνουμε δεν υπάρχουν κάποια φάρμακα και συνεχίζουμε’».

«Ο τρόπος με τον οποίο ζει σήμερα ο Έλληνας πολίτης ο οποίος αγκομαχάει μπροστά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα ταμεία των φαρμακείων και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του μήνα στοιχειωδώς, είναι η βασική μας προτεραιότητα», ξεκαθάρισε.

Για τις διπλές εκλογές που ζητάει ο Κασσελάκης

Όσον αφορά στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διπλές εκλογές τον Ιούνιο και τον χαρακτηρισμό από την κυβέρνηση του Στέφανου Κασσελάκη ως «υπονομευτή του πολιτεύματος», η κυρία Κεχαγιά εξήγησε ότι «ο πρόεδρός μας έχει μιλήσει για διπλές εκλογές, γιατί θεωρεί ότι στη διάρκεια αυτού του δεκαμήνου έχουν επισυμβεί τόσα πολλά γεγονότα στην χώρα που θα πρέπει η κυβέρνηση, όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα, να ξανακριθεί.

«Όλοι θα κριθούν είτε στις ευρωεκλογές είτε σε ενδεχόμενες διπλές εκλογές, τις οποίες αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να διενεργήσει για τους δικούς της λόγους», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως «οΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει ότι στην χώρα δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα. Αντιθέτως, έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να λένε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι υπονομευτής του πολιτεύματος, επειδή ζήτησε εκλογές. Είναι λογικό αυτό;», σημείωσε.

Για να καταλήξει, υπενθυμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης, όταν εξελέγη πρόεδρος και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2016, μέσα σε ένα μήνα ζήτησε εκλογές από την τότε κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία διήνυε τον έκτο μήνα της θητείας της. Εκεί ήταν όλα λογικά, ενώ στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη πρόκειται για υπονομευτή του για πολιτεύματος».

Related posts

Στην Βουλή το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης

banks

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στον Τσιτσιπά και στη Σάκκαρη για την εκπληκτική τους παρουσία

banks

Κέντρο περίθαλψης ζώων κατασκευάζεται στη Δ. Λέσβο

banks

Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», τα συγχαρητήρια και η ανάγκη για διεύρυνση της συμμετοχής

banks

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση μέρους του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης

banks

Πάλη για την Αττική

banks1