17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Κεχαγιά για Τέμπη: Ένας είναι ο ένοχος – Ένοχη είναι η σιωπή της κυβέρνησης

«Ένοχη είναι η σιωπή της κυβέρνησης, η οποία δεν δείχνει ότι προτίθεται να βοηθήσει στη διερεύνηση», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, για την τραγωδία των Τεμπών και προσέθεσε πως «εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε, ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια».

Η Βούλα Κεχαγιά αναφέρθηκε και στο πόρισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, σημειώνοντας ότι επιτροπή, με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο, θα το παραδώσει στην Εισαγγελία.

«Το αίτημά μας είναι: μέσω της Δικαιοσύνης, ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή και όχι μόνο. Και άρση της βουλευτικής του ασυλίας», υπογράμμισε.

«Η Εξεταστική Επιτροπή έληξε άδοξα»

Μιλώντας για την εξεταστική, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «έληξε άδοξα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε το πόρισμά της, το οποίο λέει όλα ‘μέλι γάλα’. Ότι αν δεν ήταν δυο – τρεις άνθρωποι που έκαναν τα λάθη τους, δεν θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία».

«Πώς έγινε και παρακάμφθηκαν δύο πρώην υπουργοί Μεταφορών της ΝΔ, ο κ. Λιάπης και ο κ. Στυλιανίδης; Πήγαμε στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, στον κ. Ρέππα και στον επόμενο υπουργό, αλλά αυτοί οι δύο δεν εκλήθησαν στην Επιτροπή»

«Την οποία εμείς, επαναλαμβάνω, την θεωρούμε έγκλημα, γιατί έχουν επισυμβεί εγκληματικές παραλείψεις και φυσικά ζητάμε να αποδοθούν και ποινικές, πέραν των πολιτικών, ευθύνες και στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον κ. Καραμανλή», προσέθεσε, λέγοντας μάλιστα, «βεβαίως, λέμε να ελεγχθεί και ο κ. Σπίρτζης. Το λέμε από τη πρώτη στιγμή».

Για να τονίσει πως «είναι ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης, ο πρώην υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είπε ότι θέλει να ελεγχθούν τα πεπραγμένα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λέει πάρα πολλά. Όχι σαν κάποιους που κουνούν το δάχτυλο και μετά λένε ‘δεν μπορεί να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία’ ή ‘ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών’ και κρύβονται πίσω από νομικά τερτίπια και από προβλέψεις του συντάγματος. Εμείς λέμε να πάει η υπόθεση απευθείας στη Δικαιοσύνη», σημείωσε η Βούλα Κεχαγιά.

«Εμείς ζητήσαμε κοινό πόρισμα, αλλά…»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open, κλήθηκε να σχολιάσει εάν θα ήταν χρήσιμη η συνεννόηση με τα άλλα κόμματα στο πλαίσιο της εξεταστικής για τα Τέμπη.

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επιδιώξαμε και κάναμε πρόταση να είναι ενιαίο το πόρισμα, αλλά δεν βρέθηκε αυτός ο κοινός τόπος. Ενδεχομένως για πολιτικούς λόγους, ενδεχομένως για λόγους που ξέρει το κάθε κόμμα, που απέρριψε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υποτιθέστω ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή, η οποία έπρεπε να συγκροτηθεί από την αρχή, πιστεύετε ότι μετά από όλα όσα ζήσαμε στην Εξεταστική Επιτροπή, ότι θα οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα»;

«Θα έπρεπε να είναι όλα στο φως. Αν η κυβέρνηση εννοούσε αυτό που λέει, ‘όλα στο φως’ και δικαιοσύνη, αυτό θα είχε συμβεί. Όμως, όλοι λένε και οι οικογένειες των θυμάτων, βγάλτε έξω τα πολιτικά κόμματα, βάλτε μέσα την κοινωνία και πρωτίστως τις οικογένειες των θυμάτων, ότι επιχειρείται συγκάλυψη, αυτό που κοινώς λέμε ‘κουκούλωμα’. Αυτό δεν θα περάσει», τόνισε.

Για να υπογραμμίσει πως «ένας είναι ο ένοχος. Ένοχη είναι η σιωπή της κυβέρνησης, η οποία δεν δείχνει ότι προτίθεται να βοηθήσει στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Αντιθέτως, με όλα αυτά που γίνονται, με τα μπαζώματα, τις συσκοτίσεις… εδώ πέρασαν βουλευτές της ΝΔ από τηλεοπτικά πάνελ και έλεγαν ότι έξι ημέρες μετά την τραγωδία ακούγονταν φωνές. Και μετά έλεγαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαστρεβλώνει τις δηλώσεις τους. Αυτά είναι φαιδρά, είναι γελοιότητες».

Στη συνέχεια, η κυρία Κεχαγιά έθεσε το ερώτημα «πώς έγινε και παρακάμφθηκαν δύο πρώην υπουργοί Μεταφορών της ΝΔ, ο κ. Λιάπης και ο κ. Στυλιανίδης; Πήγαμε στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, στον κ. Ρέππα και στον επόμενο υπουργό, αλλά αυτοί οι δύο δεν εκλήθησαν στην Επιτροπή».

Related posts

Αυγενάκης: Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι προκαταβολές αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους

banks

O Δήμος Πειραιά στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα Διεθνούς Αστικής & Περιφερειακής Συνεργασίας

banks

Νίκος Παπανδρέου : Είχα καρκίνο αλλά τον ξεπέρασα

banks

Παραπληροφορεί και είναι τοξικός ο Κασσελάκης, λέει ο Π. Μαρινάκης

banks1

Τόσκας: Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ του lifestyle

banks

«Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες» αλλά με τον Πολάκη τι θα γίνει;

banks1