17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
POLITICS

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Εντός του 2024 το μετρό Θεσσαλονίκης – «Η πόλη κλείνει τις πληγές της»

Εντός της νέας χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί ο υπόγειος σιδηρόδρομος της συμπρωτεύουσας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Ζέρβας έκανε τον απολογισμό της τετραετούς θητείας του ενώ αναφέρθηκε και στις υποδομές, που χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα.

«Η πόλη κλείνει τις πληγές της με το μετρό»

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν δύσκολα. Υπήρχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διοίκησης του Δήμου με την απλή αναλογική, παρ’ όλα αυτά εμείς δεν χάσαμε ούτε μία μέρα, κι παρ’ όλο που είχαμε την πανδημία, την ενεργειακή κρίση. Η Θεσσαλονίκη έθεσε την ατζέντα της πόλης, την ατζέντα του 2030, αναφορικά με τις υποδομές, την οικονομική ανάπτυξη και της ποιότητας ζωής. Δώσαμε μεγάλες μάχες. Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα έχουμε πισωγύρισμα ή την ατζέντα του 2030 για να πάει μπροστά η Θεσσαλονίκη», είπε αρχικά.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του εάν επανεκλεγεί;

«Προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των υποδομών, του μετρό, τα οδικά έργα, οι αναπλάσεις, το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την ανάπτυξη. Το κομμάτι της καθημερινότητας, πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει. Και το θέμα της καθαριότητας απασχολεί», επεσήμανε ο κ. Ζέρβας.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στο μετρό και τόνισε ότι «το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί».

Είπε ειδικότερα: «Σήμερα περιμένουμε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, για να γίνει η υπογραφή μεταξύ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της εταιρείας λειτουργίας, ίσως είναι το τελευταίο στάδιο. Εγκαινιάζεται ο σταθμός της Αγίας Σοφίας, δεν είναι πια εργοτάξιο. Η πόλη κλείνει τις πληγές της με το μετρό. Το 2ο εξάμηνο του 2024 θα είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί το μετρό».

«Ο ΟΑΣΘ έχει κρατικοποιηθεί από το 2017 και βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Πρέπει να έχουμε ένα υγιές και βιώσιμο σύστημα αστικών συγκοινωνιών»,κατέληξε αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες.

Related posts

Τουρκία: Το μανιφέστο του κόμματος Ερντογάν βάζει τέλος στη λύση του Κυπριακού

banks1

Δένδιας – Να απαντήσουμε με ολοκληρωμένο και συλλογικό τρόπο στην εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών

banks

Αντώνης Μυλωνάκης: Ψεύτης και απατεώνας ο Βελόπουλος – Με αποκάλεσε τρανς

banks1

Δένδιας για υποκλοπές: «Με κάλυψε απόλυτα ο πρωθυπουργός – Θα χυθεί άπλετο φως»

banks

Ανδρουλάκης: Απρεπής η στάση Σούνακ απέναντι στον Μητσοτάκη – «Δεύτερη ευκαιρία» για το ιδιωτικό χρέος

banks

Βασίλης Κικίλιας: Θρίλερ στον αέρα λόγω της κακοκαιρίας «ARIEL»

banks