18.4 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Λίβανος: Δύο βοσκοί σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά

Ο λιβανικός στρατός βρήκε σήμερα τα πτώματα δύο βοσκών που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με επίσημο λιβανικό μέσο ενημέρωσης, γεγονός που αυξάνει σε 66 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στο νότο της χώρας από την αρχή του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή Χαμάς.

Η μεθοριακή ζώνη του νοτίου Λιβάνου αποτελεί θέατρο καθημερινών ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό, από τη μια πλευρά, και της λιβανικής Χεζμπολάχ και των συμμάχων της, από την άλλη, που υποστηρίζουν τη Χαμάς.

Η τύχη των δύο βοσκών, ηλικίας 20 και 22 ετών, αγνοείτο από χθες, Τετάρτη, που έβοσκαν το κοπάδι τους κοντά στο μεθοριακό χωριό Ουαζάνι.

“Βρέθηκαν νεκροί, αφού οι δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση τους”, μετέδωσε το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Η προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο (FINUL) είχε αναφέρει χθες, Τετάρτη, το βράδυ πως ο λιβανικός στρατός της ζήτησε βοήθεια για να βρει τους δύο βοσκούς και είχε διευκρινίσει πως ο ισραηλινός στρατός “σταμάτησε τα πυρά” για να επιτρέψει την έρευνα.

Όμως εξαιτίας του σκοταδιού, τα δύο πτώματα δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν χθες σ’ αυτή τη ζώνη, που είναι γεμάτη νάρκες.

Οι βιαιότητες στο νότιο Λίβανο άρχισαν την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε βομβαρδίζοντας αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας, σ’ ένα πόλεμο που έχει προκαλέσει χιλιάδες θύματα.

Έχουν στοιχίσει τη ζωή 66 ανθρώπων στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, στους οποίους περιλαμβάνονται 48 μαχητές της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ. Επτά άμαχοι έχουν σκοτωθεί επίσης, μεταξύ των οποίων ένας 16χρονος ο οποίος υπέκυψε χθες, Τετάρτη, στα τραύματά του.

Οκτώ στρατιώτες και ένας άμαχος έχουν χάσει τη ζωή τους από την ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Σήμερα η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως κατέρριψε πάνω από το λιβανικό έδαφος ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με ένα πύραυλο εδάφους-αέρος, για δεύτερη φορά από την Κυριακή.

Η ισχυρή Χεζμπολάχ στοχοθετεί κυρίως τα ισραηλινά παρατηρητήρια στα σύνορα καθώς και τις ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις.

Ο αρχηγός της, ο Χάσαν Νασράλα, πρόκειται να εκφωνήσει αύριο, Παρασκευή, μια ομιλία, για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Related posts

Eurostat: “Άλμα” άνω του 50% στην τιμή του ελαιόλαδου στην ΕΕ σε ένα έτος – Αύξηση 67% στην Ελλάδα

banks

Ουκρανία: Επτά νεκροί και 110 τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Τσερνίχιβ

banks

ΗΠΑ: Δύο ανήλικοι οι κατηγορούμενοι για τους πυροβολισμούς στην παρέλαση του Super Bowl στο Κάνσας

banks

Ουκρανία – θάνατος Ρώσου δημοσιογράφου: Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει ουκρανική επίθεση με βόμβες διασποράς

banks

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς λέει πως στο νοσοκομείο Σίφα βρέθηκαν δεκάδες πτώματα

banks

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκίνησε η ανάπτυξη δυνάμεων της FRONTEX στα σύνορα με την Ελλάδα

banks