19 C
Athens
May 8, 2024
Image default
WORLD

Μέστερ (Fed Cleveland): Ανοιχτή την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει μια νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Fed για την πολιτική, εάν η οικονομία προχωρά περίπου με την ίδια απόδοση κατά τη συγκέντρωση του Σεπτεμβρίου.

“Αν η οικονομία μοιάζει στην επόμενη συνεδρίαση όπως ήταν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, θα υποστήριζα μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων”, είπε η Μέστερ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη. 

Η Μέστερ, η οποία δεν ψηφίζει αποφάσεις νομισματικής πολιτικής φέτος, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια για άλλη μια φορά φέτος και στη συνέχεια να τα διατηρήσει σε υψηλότερα επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%. 

Ωστόσο, η Μέστερ είπε ότι η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία, επισημαίνοντας την επιβράδυνση στην Κίνα, την πιθανότητα εκτεταμένης απεργίας από μέλη του συνδικάτου United Auto Workers και ένα πιθανό μπλοκάρισμα της κυβέρνησης ως κινδύνους για τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Related posts

Ιράν: Εκτελέστηκαν τρεις άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο σε σχέση με τις διαδηλώσεις

banks

Σούνακ: Είναι σημαντικό ο πόλεμος αυτός να μην γνωρίσει περιφερειακή κλιμάκωση

banks

Αμερικανικά ΜΜΕ: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

banks

Νέα Υόρκη: Απαγορεύει τη χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα στις νέες οικοδομές

banks

Nvidia: Με έσοδα $22,10 δισ. ξεπέρασε τις προβλέψεις για το δ’ τρίμηνο

banks

Μαλαισία: Δέκα νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο

banks