19.2 C
Athens
May 10, 2024
Image default
POLITICS

Μέσω Τζάκρη στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Μητσοτάκη το αίτημα για δίωξη Καραμανλή

Στέλνει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση το κατηγορητήριο το οποίο θα παραδώσει η βουλεύτρια Θεοδώρα Τζάκρη στην ΚΟ της ΝΔ.

Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η κίνηση γίνεται σήμερα ώστε να πάρουμε άμεσα απάντηση για το κατηγορητήριο και ως προς το αίτημα για τη δίωξη του πρώην υπουργού, Κώστα Καραμανλή, όπως ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού και αφού το διαβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να φανεί αν δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει. Προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε ο Κώστας Καραμανλής να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, μετά από άσκηση ποινικής δίωξης;

«Θα στηρίξει την αλήθεια ή θα συνεχίσει τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών;», αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Διαβάζω αυτό που αναρωτήθηκε προσχηματικά ο Πρωθυπουργός στη Βουλή: «Πού ακούστηκε αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να στηρίξουμε προανακριτική έτσι, γενικά, χωρίς κατηγορητήριο;»».

«Να λοιπόν το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένο και πανίσχυρο. Με ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή» απάντησε ο πρόεδρος του κόμματος.

«To μεγαλύτερο ψέμα είναι αυτό που λέει ο Κώστας Καραμανλής, ότι δεν είχε ενδείξεις για το έγκλημα στα Τέμπη, ένα χρόνο πριν» σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή και τα ψέματα της πρωταπριλιάς.

Ερωτηθείς αν ο Κώστας Καραμανλής έχει και ποινικές ευθύνες για την Τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε , «καταθέσαμε το κατηγορητήριο για τον κ. Καραμανλή για να δούμε και τι σκοπό έχει ο κ. Μητσοτάκης, θέλει να τον συγκαλύψει;»

«Υπάρχουν τουλάχιστον δυο εγκλήματα, αυτό τις έκθεσης και αυτό της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Related posts

ΚΚΕ: Η στρατηγική της ΕΕ για τα πανεπιστήμια είναι αυτή που τα μετατρέπει σε αγορά πτυχίων

banks

Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή

banks

Τουρκία – Τελειώνει το «ήρεμο καλοκαίρι»; – Τι δείχνουν οι παρεμβάσεις Ερντογάν, Ακάρ και Τσαβούσογλου

banks

Κ. Σακελλαροπούλου – Χρέος μας να μην αγνοήσουμε τις φωνές των γυναικών από το Αφγανιστάν

banks

Συνέδριο Ν.Δ.: Οι «παγωμένες» χειραψίες Μητσοτάκη με Σαμαρά και Καραμανλή – Όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός

banks1

Ελλάδα – ΗΠΑ – Υπογράφεται η αμυντική συμφωνία, τι θα προβλέπει

banks