16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Μην έρθει το διαζύγιο στις ευρωεκλογές φοβάται η ΝΔ, μην τους ξεχάσουν μετά το γάμο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

«Πεδίο»… ευνοιοκρατίας

Γκρίζο «Πεδίο» τα κονδύλια προβολής και διαφήμισης του Ταμείου Ανακαμψης, με τις κυβερνητικές επιλογές να έχουν προκαλέσει έντονες και πολλές αντιδράσεις στην αγορά των ΜΜΕ. Οι σημαντικές εταιρείες του χώρου της επικοινωνίας αγνοούνται προκλητικά και σημαντικά κονδύλια διατίθενται σε εταιρείες με περιορισμένη εως ανύπαρκτη εμπειρία. Για άλλη μια φορά πέφτουμε σε γνωστές φυσιογνωμίες, που έλεγε και η Καρέζη στην ταινία, με συγκεκριμένες εταιρείες να έχουν γιγαντωθεί κατά την τελευταία τετραετία αποκλειστικά λόγω των αναθεσεων του Δημοσίου. Η πλειοψηφία των κονδυλίων δεν διατίθεται σε ΜΜΕ αλλά σε συνέδρια, ημερίδες και άλλες δρασεις ενημέρωσης. Χαρακτηριστική περίπτωση η ανάθεση έργου 3,7 εκατ. από την ΚτΠ στην εκδοτική εταιρεία «Πεδιο», η οποία γιγαντώθηκε ξαφνικά, επεκτείνοντας το πεδίο δράσης της και στον τομέα της διαφήμισης. Η εύνοια κάποιων κυβερνητικών παραγόντων προς συγκεκριμενες εταιρειες βγάζει μάτι και συζητιέται εντόνως πλέον στην αγορά, ενώ ο αρμόδιος αναπληρωτης υπουργός για το Ταμείο Ανακαμψης δείχνει ξεκάθαρα το Μέγαρο Μαξίμου για τις επιλογές διάθεσης των κονδυλίων επικοινωνίας.

Το μετάνιωσε;

Οι διαστάσεις που έχει λάβει στη διάρκεια των τελευταίων ημερών το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, έχει κάνει … μονοθεματική την δημόσια συζήτηση! Δεδομένου μάλιστα του ρίσκου που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το εν λόγω θέμα, δεν θα μου φανεί περίεργο το γεγονός και να το έχει … μετανιώσει! Αλλά νομίζω πως είναι αργά για να το πάρει πίσω….

Εναγωνίως

Φαίνεται άλλωστε από την εναγώνια προσπάθεια που καταβάλει για να «βελτιώσει» – τουλάχιστον – την κυβερνητική συζήτηση. Οπως επί παραδείγματι στην – ιδιαίτερα μακροσκελή – εβδομαδιαία ανάρτηση του στο fb!

Μασάζ

Εξάλλου, σήμερα και αύριο αρχίζει το «μασάζ» στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας – με βάση το αλφάβητο. Δεν γνωρίζω τι είδους «μασάζ» θα είναι. Για … «αθλητικό» δεν το βλέπω, ούτε για «αρωματοθεραπείας»! Μάλλον για σουηδικό μου φαίνεται – που είναι και απαλό….

Αντιδράσεις

Και βεβαίως οι αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου – που δεν το έχει δει κανείς ακόμη! – εντός της κυβέρνησης, αλλά και εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, συνεχίζονται. Και δεν νομίζω ότι θα κοπάσουν σύντομα!

Δυσαρεστημένοι;

Κατά τα άλλα μου έλεγαν με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ότι αρκετοί από τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες «ιδιωτικών κολλεγίων» είναι δυσαρεστημένοι! Ο λόγος της δυσαρέσκειας τους προκύπτει από το γεγονός ότι – μου έλεγαν – οι προυποθέσεις είναι πολύ ακριβές και είναι μάλλον αμφίβολο αν μπορούν να τις «σηκώσουν». Πιθανόν να είναι έτσι όπως τα λένε! Αυτό όμως σημαίνει ότι το νομοσχέδιο είναι «φωτογραφία» για συγκεκριμένους «μεγάλους» που μπορούν να μπουν στο «παιχνίδι»….

Συναίνεση;

Προ το παρόν έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «επιστολική ψήφο». Εχω την εντύπωση ότι «πλην Λακεδαιμονίων» το νομοθέτημα αυτό θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη συναίνεση στη Βουλή – ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες. Διότι αν μη τι άλλο ο κίνδυνος να «σπάσει» νέα ρεκόρ η αποχή στις επικείμενες ευρωεκλογές ανησυχεί τους πάντες….

Προβλήματα…

Βέβαια στο εν λόγω κείμενο υπάρχει μία διάταξη σύμφωνα με την οποία αν κάποιος νυν βουλευτής θέλει να κατέλθει υποψήφιος για την Ευρωβουλή, πρέπει προηγουμένως να παραιτηθεί από την ιδιότητα του βουλευτή. Και σκέφτηκα ότι το ενδεχόμενο η κυρία Εφη Αχτσιόγλου να είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή γίνεται εξαιρετικά «χλωμό».

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης;

Και έτσι η «Νέα Αριστερά» στερείται του πιο προβεβλημένου στελέχους της. Εκτός…. Εκτός κι αν τελικώς είναι υποψήφιος ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης! Ωστόσο δεν μου αποσαφήνισαν αν έχει δεχθεί ή αν είναι ακόμη στο «ψήσιμο». Βέβαια αν τελικώς συμβεί αυτό η «Νέα Αριστερά θα έχει κάνει … «ρούμπο»! Από την ΕΤΕΡΟΝ έχει πάντως αποχωρήσει….

Η κυρία Δώρα Αυγέρη

Αν όμως η κατάσταση στο κυβερνών κόμμα είναι τέτοια που ο κ. Μητσοτάκης – σίγουρα – δεν το είχε φανταστεί, στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί και να μετρούν απώλειες! Και δεν αναφέρομαι στον κ. Παύλο Πολάκη. Η κυρία Δώρα Αυγέρη, την οποία «άδειασε» ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, απουσίαζε από την διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ασθενούσα…

Οπως αντιλαμβάνεστε το θέμα συζητήθηκε χαμηλόφωνα και σε πηγαδάκια. Κι όλοι αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά από το συμβάν! Και τα υπονοούμενα έκαναν λόγο ακόμη και για παραίτηση. Πάντως δεν ξέρω τι θα κάνει η ίδια, όμως ρώτησα και μου είπαν πως είναι κλινήρης από πυρετό και φαρυγγίτιδα. Αρκούμαι σ΄ αυτό, προς το παρόν….

Στους σοσιαλιστές;

Από την άλλη πλευρά η συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κύλησε ομαλά. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι θέσεις για το συνέδριο του κόμματος. Ενα σημαντικό μέρος της συζήτησης, πάντως, αφορούσε αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αποχωρήσει από την Ομάδα της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο και να προσχωρήσει στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Οπως υποστηρίζει το κείμενο των τριών, των κκ Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλο.

… Οχι!

Η πλειοψηφία των ομιλητών ήταν κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ενα σημαντικό μέρος των ομιλητών έδωσε μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα της επικαιρότητας και λιγότερο επί του κειμένου των θέσεων. Το οποίο βεβαίως και έλαβαν – μάλλον – αργά!

Επικοινωνούν;

Αλλά ο κ. Κασσελάκης δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το «tour» στους ιεράρχες της ορθοδόξου πίστεως και καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους! Ασχετο αλλά … ενδιαφέρον! Δεν ξέρω αν το είπε στο αυτί του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν συναντήθηκε μαζί του. Αλλά νομίζω ότι βρίσκεται σε αντίστοιχο «οίστρο» με τον πρωθυπουργό, μεταρρυθμιστικό!

Ο κ. Νίκος Φίλης

Είναι άτυχος όμως γιατί από την Βουλή απουσιάζει ο πρώην υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Τσίπρα κ. Νίκος Φίλης! Γιατί ανεξάρτητα από τα «γαλλικά» που του … εκφωνούσε καθημερινά ο κ. Φίλης, στο συγκεκριμένο θέμα θα ήταν μαζί του. Και θα είχε να του πει και αρκετά πράγματα από τα παλιά…

Σοβαρότητα

Αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα, έχει συχνά την τιμητική του. Πολλές και ποικίλες οι αναφορές στο όνομά του από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. Γεγονός που το επισημαίνει με άλλα λόγια και ο κ. Θανάσης Καρτερός σε άρθρο του στην «Αυγή». Γράφει ο κ. Καρτερός «Κάποτε η σιωπή δεν δείχνει απλώς, αλλά είναι σοβαρότητα. Και κάτι επίσης χρήσιμο για όλους, που εύκολα συνάγεται από την εμμονή των σεναριογράφων: Ο Τσίπρας είναι πολύ παρών εν τη απουσία του. Αυτό άλλους κάνει να ελπίζουν, άλλους προβληματίζει, άλλους ανησυχεί». Το πιάσατε το υπονοούμενο….

Related posts

Κυβερνοασφάλεια: Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας»

banks1

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συνάντηση Σακελλαροπούλου με έξι γυναίκες απο την κοινωνία των πολιτών

banks1

6.000 φωτιστικά σώματα μοιράζει στους Δήμους της Πελοποννήσου, η Περιφέρεια

banks1

Κομισιόν προς Ερντογάν: Η ΕΕ ζητάει σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κυπριακό

banks

Κουτσούμπας για «sugar daddies»: Τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε, όχι τις γυναίκες-θύματα

banks1

Αλλαγή πλεύσης στα εξοπλιστικά – «Παγώνουν» οι κορβέτες και τα έργα σε Σούδα και Βόλο

banks1