23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
BUSINESS

Μυτιληναίος: Επόμενο στοίχημα οι επενδύσεις στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Τα επόμενα χρόνια θα δούμε επενδύσεις στα δίκτυα επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Mυτιληναίος μιλώντας σε αναλυτές μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2023.

Αναφέρθηκε δε χαρακτηριστικά στην ανάπτυξη της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκωτίας – Αγγλίας, ενώ σχολιάζοντας την έλλειψη δικτύου στη χώρα αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης όσα καινούργια μπουν στο σύστημα να έχουν μπαταρίες.

Είναι στόχευση της Ε.Ε για να καλυφθούν οι ανάγκες από ΑΠΕ να υπάρχουν διασυνδέσεις και έργα αποθήκευσης και εξήγησε πως για να υπάρχει αξιοπιστία χρειάζεται ανάπτυξη των δικτύων.

Η Mytilineos όπως είπε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το προηγούμενο έτος θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβαση. Εκτίμησε πως θα δούμε νέα πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και πως οι τιμές στην ενέργεια θα γίνουν πιο φθηνές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημείωσε πως το συνεργατικό μοντέλο από τον εταιρικό μετασχηματισμό της εταιρίας αποδίδει. Μάλιστα υπάρχει ακόμα περιθώριο γιατί οι συνέργειες δεν έχουν φτάσει στο 100%.

Παράλληλα, ανέφερε πως στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα επόμενα χρόνια στο 30% το μερίδιο προμήθειας της Mytilineos στην αγορά.

Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική η ασφάλεια εφοδιασμού φυσικού αερίου κάνοντας λόγο για εύθραυστες ισορροπίες αναφερόμενος στα γεγονότα με τις απεργίες στην Αυστραλία. Η Ευρώπη όπως είπε εξαρτάται από το ρωσικό αέριο τώρα από το υγροποιημένο φυσικό αέριο και είδαμε ότι ένα γεγoνός όπως αυτό στην Αυστραλία μπορεί να επηρεάσει τον εφοδιασμό.

Related posts

Μπλε Κέδρος: Πράσινο φως από τo ΔΣ για εξαγορά ακινήτου έναντι €4,1 εκατ.

banks

Donkey Hotels: Συμφωνία για τα δάνεια, με ζημιές έκλεισε το 2022

banks

Διευκρινήσεις από Νικ. Ι. Θεοχαράκης για τη μεταβίβαση δανείων από την Alpha Bank

banks

ΔΕΗ-ENEL: Το πιθανό τίμημα, το EV/EBITDA 2023 και η δικαστική εκκρεμότητα

banks

Το συγκρότημα Elounda Gulf Villas εξαγόρασε η Everty

banks

Bazaar: Ανεβασμένοι τζίροι και περιθώρια κέρδους για την αλυσίδα

banks