17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Νέα ήθη στον τουρισμό: Επιμήκυνση της σεζόν έως τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα εξετάζει η ΤUI

Νέα ήθη στον τουρισμό φέρνει η κλιματική αλλαγή με τους τουριστικούς φορείς να αναθεωρούν τον σχεδιασμό τους για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι καύσωνες και οι πυρκαγιές. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI ανακοίνωσε σήμερα πως διαπιστώνει μια αλλαγή στην τουριστική σεζόν, η οποία αρχίζει πλέον νωρίτερα την άνοιξη και τελειώνει το φθινόπωρο, καθώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις συνήθειες των τουριστών.

Έως και 25 εκατ. ευρώ το κόστος λόγω των πυρκαγιών στη Ρόδο

Οι επισημάνσεις του διευθύνοντος συμβούλου της TUI Σεμπάστιαν Έμπελ έρχονται εν μέσω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν αυτό το καλοκαίρι τη νότια Ευρώπη και με φόντο την ανακοίνωση του οργανισμού ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κόστη ύψους μέχρι 25 εκατ. ευρώ εξαιτίας των πυρκαγιών στη Ρόδο.

Ασφαλιστική κάλυψη πελατών που ταξιδεύουν σε «ευάλωτους» προορισμούς

Όπως ανέφερε ο Έμπελ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εμπειρία αυτή έκανε την εταιρεία να εξετάσει το ενδεχόμενο να εισάγει ασφαλιστική κάλυψη των πελατών της που ταξιδεύουν σε προορισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, όπως οι πυρκαγιές.

Τα σχέδια για παράταση της σεζόν στην Ελλάδα

Ωστόσο η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει και οφέλη για τον ταξιδιωτικό όμιλο, παρατείνοντας την τουριστική σεζόν. «Θα πηγαίνουμε στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ρώτησα τους συναδέλφους μου μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε τον προορισμό αυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς, μέχρι τα Χριστούγεννα ή και μετά από αυτά», δήλωσε ο Έμπελ.

Άνοιγμα σε νέους προορισμούς

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα δοθεί έμφαση σε νέους προορισμούς στις σκανδιναβικές χώρες, τις ακτές του Βελγίου και της Πολωνίας και άλλες, καθώς οι τουρίστες αναζητούν πιο δροσερές κλιματικές συνθήκες. «Αυτό μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη:

  • Θα επηρεάσει τον τουρισμό στη Μεσόγειο η κλιματική αλλαγή;
  • Ρόδος: Ο αντίκτυπος των πυρκαγιών στον τουρισμό και στις κρατήσεις

Related posts

Κικίλιας: Επιπλέον αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα έως και Μάρτιο για στήριξη του χειμερινού τουρισμού

banks

Επανέρχεται στα ψώνια με ραντεβού το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

banks

Ελληνικές εξαγωγές: -7,1% συνολικά, -0,4% χωρίς τα πετρελαιοειδή στο 10μηνο του 2023

banks

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία

banks

Υπ. Ανάπτυξης: Αυξάνεται κατά 20 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός ΕΠΑνΕΚ

banks

ΤτΕ: Υψηλό το ποσό των δανείων που έχουν αιτηθεί νομικής προστασίας

banks