18.3 C
Athens
May 10, 2024
Image default
POLITICS

Νέα Αριστερά: Το σχέδιο της ΝΔ είναι ακρίβεια, παραβιάσεις κράτους δικαίου, προνόμια για λίγους

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Δημήτριο, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σχολίασε δηκτικά η Νέα Αριστερά.

«Ο πρωθυπουργός σήμερα στην επίσκεψή του στον Άγιο Δημήτριο ισχυρίστηκε ότι η Νεα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα με σχέδιο για το μέλλον της χώρας. Μετά από πέντε χρόνια, ξέρουμε ποιο είναι αυτό», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Και τονίζει χρακτηριστικά: «Ακρίβεια, παραβιάσεις κράτους δικαίου και χαμένος χρόνος με προνόμια για λίγους αντί για τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η χώρα».

Η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι «η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι η προϋπόθεση για την αλλαγή του πολιτικού χάρτη. Με την Αριστερά πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και τις κοινωνικές διεκδικήσεις στην πρώτη γραμμή».

Τι είπε ο Μητσοτάκης;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε, για μία ακόμη φορά, πως οι ευρωεκλογές είναι «εθνική κάλπη» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Έθεσε, μάλιστα, εκ νέου το δίλημμα «ποιος μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα για την Ελλάδα;», επικαλούμενος επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο μεταναστευτικό.

«Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα. Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης, φίλες και φίλοι. Εμείς μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα, οι άλλοι ασχολούνται με τα δικά τους εσωτερικά ζητήματα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Ο Κασκαρέλης, ο Φιντάν και ο ρόλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποχωρήσεις Ομπρέλας και 6+6 δεν έπρεπε να γίνουν, λέει η Σβίγκου

banks1

Συνεχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο Παύλος Μαρινάκης – Οι ευθύνες στην κυβέρνηση

banks1

Μια ανάπλαση με πολύ πράσινο σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας

banks

Χαρδαλιάς – Μέτρα όπου ξεφύγει ο ιός – Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος

banks

ΥΠΕΞ – Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για την παρενόχληση του πλοίου Nautical Geo και την έκδοση παράνομης navtex

banks