19.3 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον γερμανικό DAX

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον γερμανικό DAX

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν την Τρίτη (27/2) ελαφρώς υψηλότερα, εν μέσω ασταθούς παγκόσμιου κλίματος και ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – μια κρίσιμη μέτρηση που θα βρεθεί στο επίκεντρο της ανάλυσης. Οι traders δίνουν πιθανότητα λίγο πάνω από το 60% η Fed να ξεκινήσει να μειώνει τα επιτόκια της από τον Ιούνιο, ενώ στην αρχή του χρόνου η πιθανότητα ήταν στο 98%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group.

Την Παρασκευή θα ακολουθήσει ο δείκτης τιμών καταναλωτή για την Ευρώπη. Η τελευταία μέτρηση έρχεται ενώ πολλοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνιστούν υπομονή, προειδοποιώντας ότι είναι ακόμα νωρίς για να κηρυχθεί η νίκη επί του πληθωρισμού. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 496,33 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές των ορυχείων κέρδισαν 1,7%, ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υποχώρησαν 1,1%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX έκλεισε σημειώνοντας κέρδη 0,76% στις 17,556.49 μονάδες και άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,2% στις 7,683.02 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε και αυτός άνοδο 0,23%, κλείνοντας στις 7,948.40 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,2% και έκλεισε στις 10,113.80 μονάδες.
 
Επιχειρηματικές εξελίξεις

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η γερμανική Puma ανακοίνωσε ότι αναμένει ένα ήπιο α’ εξάμηνο αυτό το έτος και επιβεβαίωσε τους ετήσιους στόχους που έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο. Ο τίτλος της εταιρείας έχασε 4,1%. 

Ο γαλλικός όμιλος κατασκευών και τηλεπικοινωνιών Bouygues κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα λειτουργικά του κέρδη στο έτος, οδηγώντας σε άλμα 8% τις μετοχές του. 

Oι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την πτώση των αγορών Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ να οδηγούν την πτώση και τον ιαπωνικό Nikkei 225 να εγκαταλείπει τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Το κλίμα των συναλλαγών ήταν υποτονικό μετά την παύση του ράλι της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι βασικοί δείκτες της υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ. Ο S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητος την Τρίτη, καθώς το ράλι πήρε μια ανάσα.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #EUROFINS

Related posts

Ένατη συνεδρίαση ανόδου για τις κινεζικές μετοχές- «Κλειδί» τα ακίνητα

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Προβληματίζουν τα μάκρο

banks

Wall Street: Πελαγωμένοι οι επενδυτές μπροστά στις εξελίξεις της SVB

banks

Κερδών συνέχεια στις Ευρωαγορές με ώθηση από τα διεθνή χρηματιστήρια

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Συνεχίζεται το ράλι στο Τόκιο

banks

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

banks