23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
BUSINESS

Νέα τραπεζικά προϊόντα για τις startups ετοιμάζει η Eurobank

Στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων με νέα τραπεζικά προϊόντα που θα απευθύνονται κυρίως σε πιο ώριμες επιχειρήσεις του οικοσυστήματος προανήγγειλε χθες η Eurobank.

Κατά τη διάρκεια του 2ου egg “Investor Day” με την παρουσία εκπροσώπων από 40 startups, αλλά και σημαντικών στελεχών από επενδυτικά σχήματα τονίστηκε η απόφαση της Eurobank να εμπλακεί περισσότερο με το οικοσύστημα.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κώστας Βασιλείου προανήγγειλε τα νέα τραπεζικά προϊόντα που προετοιμάζει η τράπεζα.

«Ήδη επενδύουμε σε μερικά early seed VC με μικρά ποσά. Ωστόσο κρίνοντας από την εμπειρία μας μέχρι τώρα έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχουν πολλές ταλαντούχες ομάδες που κάνουν εξαιρετική δουλειά και σχεδιάζουμε να επενδύσουμε περισσότερο στο μέλλον. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο seed funds, αλλά και growth funds δείχνοντας πως το οικοσύστημα ωριμάζει» είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank κ. Μ. Βλασταράκης υποστήριξε ότι η τράπεζα προσπαθεί να βοηθήσει προς σε αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο μέσω του Egg, αλλά σε όλη τη διάρκεια ζωής μιας νεοφυούς επιχείρησης μέχρι να ωριμάσει.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία και προχωράει δυναμικά. Για να αναπτυχθεί το οικοσύστημα δεν χρειάζεται μόνο χρήματα και ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά χρειαζόμαστε success stories για να προσελκύσουμε ακόμα μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά success stories» είπε ο κ. Βλασταράκης και πρόσθεσε ότι η Eurobank προσπαθεί να παίξει τον δικό της ρόλο στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος και μέσω του EGG.

Η εκδήλωση egg Investor Day είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις επενδυτών όπου περισσότερες από 40 εταιρείες startup/scaleup έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με περισσότερους από 100 εκπροσώπους από Venture Capital Funds, Family Offices και πλατφόρμες Crowd Funding, καθώς και μεμονωμένους Business Angels. από την Ελλάδα, την Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το egg – enter•grow•go είναι ένας επιχειρηματικός επιταχυντής στην Ελλάδα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Eurobank. Η egg έχει υποστηρίξει χιλιάδες νέες εταιρείες που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας. Από το 2013 το egg βοηθά συνεχώς την ελληνική startup κοινότητα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα σε μια απαιτητική παγκόσμια αγορά, κάτω από τρεις βασικούς πυλώνες εξωστρέφεια, χρηματοδότηση και επιχειρηματική δικτύωση και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής startup σκηνής, ενισχύοντας την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Related posts

Γ. Περιστέρης: Μεγαλύτερη επιστροφή αξίας στους μετόχους τα προσεχή χρόνια

banks

Blueground: Νέος γύρος χρηματοδότησης 45 εκατ. δολαρίων

banks

Χαρδούβελης (ΕΤΕ): Απαιτείται εθνική συναίνεση σε δυο μεγάλα και υπαρξιακά θέματα

banks

Αύξηση τζίρου 43,5% για την Veritas Ελλάδας-Κύπρου

banks

WIND: Δωρεάν επικοινωνία και εξοπλισμός σε 500 Κινητές Μονάδες Υγείας

banks

ΑΒΑΞ: Δεν έχουμε λάβει ή εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση εξαγοράς μας

banks