May 5, 2024
Image default
MARKETS

Νέο ιστορικό υψηλό για τις γερμανικές μετοχές

Νέο ιστορικό υψηλό για τις γερμανικές μετοχές

Την ξέφρενη πορεία προς τα ρεκόρ συνεχίζουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, κατεβάζοντας, όπως είναι λογικό, ταχύτητα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης (5/12) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,40% και έκλεισε στις 467,62 μονάδες. Ο κλάδος των αυτοκινήτων κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,2%, ενώ αντίθετα ο τομέας της εξόρυξης σημείωσε πτώση 0,9%. Οι ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές του real estate ηγήθηκαν των κλαδικών κερδών στην Ευρώπη, καθώς κατέγραψαν «άλμα» 1,8%.

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών παρουσίασαν ισχυρές μεταβολές, με την Ericsson να καταγράφει άνοδο 4,4% μετά τη σύναψη συμφωνίας με την AT&T για την κατασκευή ενός δικτύου τηλεπικοινωνιών επόμενης γενιάς, ενώ αντίθετα η Nokia σημείωσε «βουτιά» 8,4% ως αποτέλεσμα των αναμενόμενων ζημιών της.

Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,78% και έκλεισε στις 16.533,11 μονάδες, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Στη Γαλλία ο CAC 40 κέρδισε 0,74% στις 7.386,99 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,59% στις 10.238,40 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,56% στις 30.082,88 μονάδες, ενώ στην Βρετανία ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,31% στις 7.489,84 μονάδες.

Το νέο ρεκόρ των γερμανικών μετοχών οφείλεται στα κέρδη των βιομηχανικών μετοχών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι η ύφεση του τομέα των υπηρεσιών στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε τον Νοέμβριο. Ο γερμανικός δείκτης DAX έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 18,7% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας τα κέρδη ύψους περίπου 10% του πανευρωπαϊκού Stoxx 600.

Η Barclays υποχώρησε σήμερα κατά 2,5% καθώς ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της, η Qatar Holding, έκανε κίνηση για να πουλήσει περίπου 510 εκατ. λίρες (644 εκατ. δολάρια) της μετοχής της βρετανικής τράπεζας.

Οι συναλλαγές σε εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανεστάλησαν για λίγο κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών, κάτι που αποδόθηκε από την LSEG σε ένα «συμβάν», χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Πρόκειται για τη δεύτερη προσωρινή αναστολή συναλλαγών τους τελευταίους μήνες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 9,4% στη ζώνη του ευρώ και 8,7% στην ΕΕ.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Stoxx_600 #Ericsson #τιμές_παραγωγού #Barclays #DAX

Related posts

Συντηρητική πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- «Αγκάθι» τα μάκρο

banks

Η Wall Street επεκτείνει το ανοδικό της σερί

banks

Ήπια πτώση στο άνοιγμα των ευρωαγορών, επιφυλακτικοί οι επενδυτές

banks

Ανέκαμψε η Wall Street- Απομακρύνεται από το 5% το 10ετές

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών, περιμένοντας τον αμερικανικό πληθωρισμό

banks

BofA: Η Fed απέτυχε με τον πληθωρισμό-Βουτιά 7% στις αγορές

banks