22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Ν. Παπαθανάσης στο Naftemporiki TV: Κανένα θέμα μείωσης των φοροαπαλλαγών

«Δεν είπε κανείς ότι οι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες, αυτό που λέμε είναι ότι όταν έχουμε τον κατώτατο μισθό με τον οποίο οι συμπολίτες μας αμείβονται στην εργασία τους, είναι αυτονόητο ότι κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έπειτα από 5 χρόνια λειτουργίας, θα μπορούσε να έχει τον κατώτατο μισθό», δήλωσε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος σήμερα, Δευτέρα, παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι πρέπει φορολογικά να υπάρχει δικαιοσύνη και ό,τι γυρίζει πίσω στο δημόσιο ταμείο, να επιστρέφει στην κοινωνία με τη μορφή προγραμμάτων και στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, περί ανάγκης επανεξέτασης των φοροαπαλλαγών, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα στον φορολογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Σημείωσε επίσης ότι η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα μειώσει το «κενό ΦΠΑ». «Στόχος μας να πάμε στο 9%, τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό θα φέρει πρόσθετα δημοσιονομικά έσοδα.

Ερωτηθείς για τον πληθωρισμό, παραδέχθηκε ότι «η ακρίβεια και ο πληθωρισμός ροκανίζουν το εισόδημα των συμπολιτών μας», ωστόσο υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει δημιουργήσει αναχώματα» και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Επανέλαβε, δε, ότι «εμείς θεωρούμε καλύτερα τα στοχευμένα μέτρα από τη μείωση του ΦΠΑ».

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως η αύξηση των συντάξεων το 2024 θα ανέρχεται περίπου στο 3,1% με 3,3%.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε πως «το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ μαζί, φέρνουν 62 δισεκατομμύρια στην πατρίδα μας, τα 26 δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ δεν αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις, διότι απαγορεύεται να λάβουν επιχορήγηση μεγάλες επιχειρήσεις μέσα από το ΕΣΠΑ».

«Βεβαίως και οι μεγάλες επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουν μερίδιο, όπως στο δανειακό σκέλος, αλλά και στο κομμάτι των επιχορηγήσεων και των έργων, μπορούμε να δούμε και τις μικρές επιχειρήσεις και τις πολύ μικρές» σημείωσε.

-

Related posts

Κ. Χατζηδάκης: Οκτώ μέτρα για στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

banks

Διασύνδεση ταμειακών με POS: «Πάγος» στην επιβολή προστίμου

banks

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Τρεις γυναίκες υποψήφιες για τη θέση του γενικού διευθυντή

banks

Ανοίγει ο δρόμος για του Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου

banks

Ο. Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

banks

ΜΤΠΥ: Πληρώνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 3.196 νέους μερισματούχους

banks