19.2 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους στη Γάζα να μετακινηθούν προς το πέρασμα της Ράφα

Η αμερικανική κυβέρνηση ενθαρρύνει τους πολίτες της στη Γάζα να κινηθούν νότια προς το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα την Αίγυπτο για να είναι έτοιμοι για την πιθανή επαναλειτουργία του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την οποία μετέδωσε το Reuters.

“Ενημερώσαμε τους Αμερικανούς πολίτες στη Γάζα με τους οποίους βρισκόμαστε σε επαφή ότι αν εκτιμούν ότι είναι ασφαλές, μπορεί να μετακινηθούν πιο κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Μπορεί να υπάρξει ενημέρωση της τελευταίας στιγμής για το αν ανοίξει το πέρασμα και μπορεί να ανοίξει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα”, αναφέρεται.

Νωρίτερα πληροφορίες που μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο Αιγύπτιους αξιωματούχους, έκαναν λόγο για συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου για να ανοίξει το πέρασμα ώστε να περάσουν από αυτό ξένοι πολίτες.

“Προσπαθούμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε αυτό (το πέρασμα), για να ανοίξει από τις 12 έως τις 5 σήμερα. Η Αίγυπτος, το Ισραήλ και το Κατάρ συνεργάζονται μαζί μας σε αυτό το θέμα”, δήλωνε νωρίτερα ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Related posts

Ρωσία: Η χώρα βρίσκεται σε “περιεκτική” αμυντική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

banks

Τζεφ Μπέζος: Διαθέτει 57 εκατ. δολάρια για τις αγελάδες με φόντο το Κλίμα

banks

Η γαλλική κυβέρνηση περιφρονεί τη Βουλή;

banks

Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας: Με το βλέμμα στο μέλλον

banks

Ισραήλ: Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για επιστροφή των ομήρων και εκλογές

banks

Οι ΗΠΑ λένε ότι δεν υποστηρίζουν καμία αναγκαστική μετεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα

banks