16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Ομάδα Αχτσιόγλου: Μένουν για να φύγουν… κάποτε – Μπρος «δύσβατο βουνό» και πίσω «βάλτος»

Παραμονή με ημερομηνία λήξης φαίνεται να είναι η κεντρική απόφαση των «6+6» σε μια έντονη συνεδρίαση, εξαιρετικά κρίσιμη όχι μόνο για την ομάδα Αχτσιόγλου αλλά και για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τα διακυβεύματα είναι πολλά και οι 6+6 που ωστόσο δεν φείδονται των σκληρών ανακοινώσεων και δηλώσεων κινούνται σε τεντωμένο σκοινί.

Η αποχώρηση των «6+6» δεν αναμένεται να γίνει σήμερα και προσδιορίζεται στο μέλλον

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του στην πανελλαδική τηλεσυνδιάσκεψη της τάσης «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Νάνος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας, όμως, ότι η αποχώρηση δεν πρέπει να γίνει σήμερα.

Τι είπαν Αχτσιόγλου και Χαρίτσης

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία της τόνισε πως υπάρχει «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών με τη νέα ηγεσία».

Εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη που τον περιβάλλουν θα μπορούσαν να έχουν κινηθεί διαφορετικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Παράλληλα, η Έφη Αχτσιόγλου πρόσθεσε σημείωσε ότι δόθηκε χρόνος στον Στέφανο Κασσελάκη μετά την εκλογή του αλλά οι επιλογές της νέας ηγεσίας ήταν «διχαστικές».

Τα ηγετικά στελέχη των «6+6» εκτιμούν ως αναγκαίο να προηγηθεί ένας κύκλος επαφών με βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται κοντά στο μπλοκ τους, προκειμένου η τελική απόφαση τους να είναι ισχυρή. Αυτό ανέφερε και ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την ομιλία του στη τηλεσυνδιάσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι διαφωνίες είναι πολιτικές.

Ισχυρές πιέσεις από τη βάση

Μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή/και απλά μέλη, στο περιβάλλον της ομάδας Αχτσιόγλου, πιέζουν τα ηγετικά στελέχη σε άμεση αποχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κείμενα αποχώρησης με πολιτική κριτική καθημερινά γίνονται όλο και περισσότερα, με τελευταίο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που το μεγαλύτερο μέρος της αποχώρησε. Ανάλογο κείμενο αναμένεται και τα μέλη της νεολαίας στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Τα λεγόμενα και το κείμενο που τους… δεσμεύει

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε από τους 7 βουλευτές και τα υπόλοιπα στελέχη των 6+6 στο τέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατ’ ουσίαν… δεσμεύει τα συγκεκριμένα στελέχη σε αποχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει υιοθετήσει πρακτικές της «alt right» και πως επέλεξε τον «δρόμο της κατασκευής του εσωτερικού εχθρού».

Παράλληλα η συνολική τους στάση παρέμενε αρνητική ως προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μη ανάληψη καθηκόντων τομεαρχών, παρότι τους προτάθηκε από τη νέα ηγεσία.

Έτσι, θα προκαλέσει ισχυρές εντυπώσεις αν τα στελέχη αυτά επιλέξουν να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις ισχυρές βολές που έχουν εξαπολύσει κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Χθες, βέβαια, υπήρξε και η επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου, γεγονός που προκάλεσε έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του έργου της κυβέρνησης

banks

Ξεκινάει η μελέτη ανάπλασης του λιμένα Χερσονήσου

banks

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανο μέλος της Αριστεράς αλλά και γέφυρα με Πράσινους, Σοσιαλιστές

banks

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ το απόγευμα

banks

«Ακρως ανησυχητικές οι εξελίξεις στα Βαρώσια»

banks1

Η Μαρία Συρεγγέλα νέα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

banks