22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
WORLD

Ουκρανία: Το Κίεβο σκοπεύει να κλιμακώσει τις επιθέσεις με drones στη Ρωσία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν σκοπό να κλιμακώσουν τις επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών στόχων έπειτα από σειρά “επιτυχών” πληγμάτων, διεμήνυσε ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας Ολεξίι Ντανίλοφ χθες Σάββατο.

“Οι ρωσικοί στόχοι είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμής για τα ουκρανικά όπλα” και για “την προώθησή τους στην παγκόσμια αγορά όπλων”, ανέφερε ο κ. Ντανίλοφ μέσω X (του πρώην Twitter).

Ο Αύγουστος ήταν “ιδιαίτερα επιτυχημένος για τους Ουκρανούς κυνηγούς” μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, αναφερόμενος στις επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών εμπορικών και πολεμικών πλοίων.

Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, ρωσικό δεξαμενόπλοιο επλήγη από ναυτικό drone στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με ΜΜΕ, ρωσικό αποβατικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας επλήγη επίσης από ουκρανικό ναυτικό drone προχθές Παρασκευή στη Ναβαρασίσκ.

“Με κάθε νέα αποστολή μάχης, τα ουκρανικά drones μάχης και τα ναυτικά drones γίνονται ολοένα πιο ακριβή, οι χειριστές τους πιο πεπειραμένοι, ο συντονισμός της μάχης γίνεται πιο αποτελεσματικός, και οι κατασκευαστές έχουν ευκαιρίες να βελτιώσουν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά” τους, υποστήριξε.

Θα γίνουν κι άλλα πλήγματα, πιο εκτεταμένα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις για να μεγεθυνθούν “οι ρωσικές απώλειες”, συμπλήρωσε.

Related posts

Βρετανία: Το 58% τάσσεται υπέρ της μοναρχίας

banks

Άρχισε να ξεφορτώνεται στη Γάζα η ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε το πλοίο που απέπλευσε από την Κύπρο

banks

Γάζα: 19.453 νεκρούς από την αρχή του πολέμου ανακοίνωσε η Χαμάς

banks

Virgin Atlantic: Μετέθεσε την επαναφορά στην κερδοφορία για το 2024

banks

Βασιλιάς Αμπντάλα σε Μπάιντεν: Υπάρχει ανάγκη για μια “άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία” στη Γάζα

banks

Ο Αμπάς δεν καταδίκασε ποτέ τη Χαμάς – Ο Παλαιστίνιος αρχηγός πληροφοριών πρόσθεσε τη φράση στο ρεπορτάζ

banks