23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Ο Μητσοτάκης ζητά γάμο ομοφύλων για να τον θυμούνται στο μέλλον, ο λαός διαζύγιο με την ακρίβεια για να έχει μέλλον

Ισοϋψής!

Σας ενημέρωσα τις προάλλες ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μία (;) φιλοδοξία. Να καταγραφεί στο πάνθεον των μεταρρυθμιστών ηγετών της ελληνικής πολιτικής ιστορίας! Μαζί με τους Ελευθέριο Βενιζέλο και τον κ. Κώστα Σημίτη! Ξέχασα όμως – μου το επεσήμανε κυβερνητική πηγή από το βαθύ σύστημα – να προσθέσω στην κατηγορία των μεταρρυθμιστών τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί;

Τομή

Διότι η αλλαγή του οικογενειακού δικαίου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήταν από τις πιο σημαντικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της θητείας του. Ο ίδιος άνθρωπος μου έλεγε πως με την νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών επιχειρεί ουσιαστικά μία αντίστοιχη τομή.

Μείζον!

Κι όταν τον ρώτησα αν με την αναστάτωση και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο, μου απάντησε πως πρώτον, «αξίζει τον κόπο» διότι θα καταγραφεί ως ένας «μείζων μεταρρυθμιστής» της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, «καταβάλλοντας ένα μέρος του πολιτικού του κεφαλαίου» και δεύτερον, «το έχει μετρήσει, ο γάμος δεν θα αποτελέσει κριτήριο για τον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας». Και συμπλήρωσε «εδώ δεν αποτέλεσε κριτήριο των εκλογών του περασμένου Μαΐου το έγκλημα των Τεμπών, που κατέβασε στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους, θα είναι γάμος;». Χωρίς σχόλια….

Γεωμετρικά

Ετσι έλυσα και την απορία μου – υποθέτω και την δική σας – για ποιο λόγο και γιατί τώρα! Όμως οι αντιδράσεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν με «αριθμητική πρόοδο» μαζί με τα άλλα οικονομικά προβλήματα (ακρίβεια κλπ) των πολιτών. Αλλά με γεωμετρική πρόοδο, δηλαδή πολλαπλασιαστικά….

Απευθείας

Χθες πάντως συνεχίστηκε – και ολοκληρώθηκε – το «μασάζ» στην Πειραιώς. Σε 60 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα ο – και – αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης πήγε κατευθείαν από το αεροδρόμιο. Εφυγε από τις Βρυξέλλες στις 3 μμ μετά από το τέλος της συνεδρίασης του Ecofin.

Είδαν το φως!

Και η Πειραιώς διέρρευσε πως όχι μόνο όλα ήταν υπέροχα, αλλά υπήρξε και μεταστροφή! Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης εισήλθε στο «σεμινάριο» ως αντιδρών, αλλά εξήλθε ως συμφωνών! Δεν γνωρίζω πόσοι άλλοι ήταν παρομοίου κλίματος και πόσοι παρέμειναν στις απόψεις τους, αυτό όμως που διαπιστώνω είναι μία ισχυρή προσπάθεια να μαζέψουν – κατά το δυνατόν – το εύρος των αντιδράσεων, διότι η εικόνα που εμφανίζει το κυβερνών κόμμα είναι … «σμπαράλια»!

Απάντηση

Και χθες επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης για να απαντήσει στην προχθεσινή δήλωση των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά! Αλλά δεν κατέγραψα κάποια νέα αντίδραση του κ. Σαμαρά! Ε, δεν τελείωσε κι ο χρόνος….

Ευγένειες

Εχει όμως ενδιαφέρον τι είπε ο κ. Μαρινάκης. Δήλωσε ότι δεν είναι εχθρός ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αλλά «τα κολοσσιαία προβλήματα των πολιτών»! Όπως αντιλαμβάνεστε την έριξε την «γέφυρα». Γιατί σου λέει «μέρες που είναι αν σηκώσουμε τους τόνους τώρα στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να αυξηθούν οι διαρροές από τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης και στο τέλος να μας βρει κανένα κακό». Δεν είναι άσχημη σκέψη….

Μαζί;

Οι τόνοι όμως σηκώθηκαν, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά – αλλά … λελογισμένα! Και ανέβηκαν σχετικά με το ζευγάρι που το επισκέφτηκε προχθές ο κ. Μητσοτάκης και το διαμέρισμα που απέκτησε από το πρόγραμμα «Το Σπίτι μου». Όπως σας ενημέρωσα βρέθηκαν τα σχετικά βίντεο, ότι πρόκειται για «δικά μας παιδιά» έκανε δήλωση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης για την σκηνοθεσία της επίσκεψης και του ζήτησε να επισκεφτούν μαζί – με τον κ. Μητσοτάκη – ένα ζευγάρι που χάνει το σπίτι του. Σιγά μην πάει…

Ηπια

«Αναψε και κόρωσε» ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρωμανός και τον κατηγόρησε ότι δεν μπορεί «να διαχειριστεί την πραγματικότητα». Ηπια πράγματα δηλαδή! Ξαφνικά στην Πειραιώς ανακάλυψαν το savoir vivre….

Η κυρία Νίνα Κασιμάτη

Εν τω μεταξύ η επιλογή της βουλεύτριας Β΄Πειραιά κυρίας Νίνας Κασιμάτη να ζητήσει από το κόμμα η υπογραφή της σε νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή να έχει την συναίνεση της, προκάλεσε ένα νέο γύρο αντιδράσεων. Αντέδρασε ο κ. Νίκος Μωραΐτης – εκ του κύκλου των εξωκομματικών συμβούλων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Κασσελάκη – με ένα υποτιμητικό X και αντιστοίχως απάντησε και η θιγόμενη. Παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετική η απάντηση της…. Όμως το θέμα είχε και συνέχεια. Μαζί της επικοινώνησε ο πρόεδρος του κόμματος και το θέμα συζητήθηκε. Δεν γνωρίζω αν λύθηκε….

Δύναμη

Πάντως για να ξέρετε η κυρία Κασιμάτη είναι πολύ ισχυρή δύναμη – οικογενειακά… – στην Β΄ Πειραιά. Δεν νίκησε μόνο του κκ Γιάννη Ραγκούση και Τρύφωνα Αλεξιάδη, αλλά, όπως μου λένε, στις εκλογικές αναμετρήσεις είχε απέναντι της όλες τις τοπικές οργανώσεις της εκλογικής της περιφέρειας και παρ΄ όλα αυτά κατόρθωσε να αποσπάσει την πρώτη θέση και να εκλεγεί. Αυτά!

Η κυρία Δώρα Αυγέρη

Αλλά και με την εκπρόσωπο του κόμματος κυρία Δώρα Αυγέρη – φαίνεται να – έκλεισε το θέμα, που είχε δημιουργηθεί την περασμένη εβδομάδα. Δεν γνωρίζω αν έπαιξε ρόλο και η ολιγοήμερη ασθένεια της. Πάντως συναντήθηκε με τον πρόεδρο σε βραδινή έξοδο και δόθηκαν οι δέουσες εξηγήσεις. Χθες πάντως προκλήθηκε μία σχετική αναταραχή διότι δεν εμφανίστηκε στην Κουμουνδούρου το πρωί – πήγε το μεσημέρι. Και υπήρξε λήξη συναγερμού….

Ο κ. Παύλος Πολάκης

Το θέμα με τον κ. Παύλο Πολάκη και αυτό φαίνεται πως έχει κλείσει. Γιατί, λέει όσα είπε – και διέρρευσαν – στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν τα είπε όπως του αποδόθηκαν. Ηταν άλλος ο τόνος της ομιλίας του…. Τέλος καλό; Ε, μέχρι το επόμενο επεισόδιο! Δεν γνωρίζω αν θα αργήσει….

Ανοιξε;

Ο κ. Κασσελάκης έχει πάντως να αντιμετωπίσει – πλέον σε πολιτικό επίπεδο – ένα κρίσιμο ζήτημα. Το οποίο έχει ανοίξει και θα ανοίξει ακόμη περισσότερο – στο δρόμο και στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος. Ποιο είναι; Οι σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αντιστοίχως η επιλογή της αντίστοιχης Ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο.

Πόλωση!

Όπως θα είδατε προ ημερών βγήκε εξαιρετικά επιθετικά απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Οι λόγοι δεν είναι λίγοι και η αντίδραση δεν είναι … «αθώα»! Ο πρώτος λόγος είναι πως θέλει να σφίξει τις γραμμές του κόμματος και να ενισχύσει την πολιτική αυτοπεποίθηση των μελών και των στελεχών του. Για να περιορίσει τις διαρροές. Εύλογο – και άργησε!

Αναλώσιμος;

Ο άλλος λόγος είναι ότι από τώρα γνωρίζει – βουλωμένο γράμμα διαβάζει… – ότι μετά από τις ευρωεκλογές θα ανοίξει πλέον η συζήτηση για το μέλλον της κεντροαριστεράς και εκτιμά πως δεν αποκλείεται να θεωρηθεί … αναλώσιμος! Ετσι παίρνει από τώρα τα μέτρα του, πολώνοντας την κατάσταση.

Δεν είναι λίγοι…

Ο τρίτος λόγος είναι πως στο εσωτερικό του κόμματος κυκλοφορεί το σενάριο της συνεργασίας – έτσι! – δημοσίως και γραπτώς. Ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας το έχει κάνει σημαία. Και όσοι υποστηρίζουν την αλλαγή Ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο δεν είναι μόνο οι «τρεις καμπαλέρος»! Τελικώς απ΄ ότι φάνηκε από τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή είναι αρκετοί. Και στο συνέδριο θα είναι ένα από τα επίδικα – που δεν αποκλείεται – να διχάσει το κόμμα.

Γύρω – γύρω…

Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα της ανασύνθεσης τίθεται «γλυκά – γλυκά» και «γύρω – γύρω». Και η πόλωση είναι «μία κάποια λύσις» που έγραφε και ο μέγας αλεξανδρινός….

Related posts

Τι έγινε στην συνάντηση Γιώργου Αμανατίδη και Γιώργου Κασαπίδη

banks1

Δένδιας: Δεν έχω δει απτές αποδείξεις αλλαγής συμπεριφοράς από την Τουρκία

banks

Υπουργείο Μετανάστευσης: Η Τουρκία δεν επενέβη στο ναυάγιο που έγινε στα χωρικά της ύδατα

banks

Στίγκας: Τι είπε για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές και για το επεισόδιο με τον Φλώρο

banks

Αμυντική συμφωνία – Οι χώρες δεν δεσμεύονται για συμβολικούς λόγους, λέει Γάλλος αναλυτής

banks

Γκάγκα – Τεράστια η παραπληροφόρηση για το εμβόλιο – Τι είπε για τους ανεμβολίαστους στο ΕΣΥ

banks