17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Ο ΟΗΕ καλεί τη Ρωσία “να τερματίσει αμέσως τις επιθέσεις της στην Ουκρανία”

Ο Φόλκερ Τουρκ, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα “σοκαρισμένος” από το νέο φονικό κύμα ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία, καλώντας τη Μόσχα να θέσει “άμεσο” τέλος σε αυτές τις επιθέσεις.

“Είμαι σοκαρισμένος από τη νέα σειρά συντονισμένων και μεγάλης κλίμακας επιδρομών με πυραύλους και drones” – που άφησαν τουλάχιστον 18 νεκρούς σύμφωνα με το Κίεβο – ανέφερε ο Τουρκ σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος κάλεσε τη Ρωσία “να τερματίσει αμέσως αυτές τις επιθέσεις στην Ουκρανία και να σεβαστεί τους διεθνείς νόμους που διέπουν τις εμπόλεμες συρράξεις”.

“Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει ρητά τις επιθέσεις που στοχεύουν σκοπίμως μη στρατιωτικές υποδομές, καθώς και τις επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως, ανεξαρτήτως των περιστάσεων”, τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν πολυάριθμες μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων κατοικιών, ενός μαιευτηρίου, σχολείων, παιδικών σταθμών, πάρκων, ενός σταθμού μετρό και ενός εμπορικού κέντρου, καθώς και ενεργειακών υποδομών.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια πολυκατοικιών, τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Related posts

Ρυθμιστής από το πουθενά στην Τουρκία ο Σινάν Ογάν

banks

ΗΠΑ: Μόνο με ίδρυση παλαιστινιακού κράτους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες ασφαλείας του Ισραήλ

banks

ΟΗΕ: Η πείνα απειλεί 49,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε Δυτική και Κεντρική Αφρική

banks

Υπουργείο Υγείας Χαμάς: Σχεδόν 21.000 οι νεκροί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα

banks

Ρωσία: Δύο νεκροί και τέσερις τραυματίες από βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ

banks

Τουρκικό ΥΠΕΞ για ναυάγιο στην Πύλο: Να βρει η διεθνής κοινότητα επειγόντως λύση

banks