17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας κατηγορεί τις ΗΠΑ και το NATO πως προσπαθούν να “καταστρέψουν” τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας, ο Ντανιέλ Ορτέγα, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι στον πόλεμο στην Ουκρανία εμπλέκονται οι “ιμπεριαλιστές”, οι ΗΠΑ και το NATO, που “προσπαθούν να καταστρέψουν” τη Ρωσία.

“Δεν πρόκειται πλέον για πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αυτός είναι πόλεμος των ιμπεριαλιστών της Γης που καθοδηγούνται από το NATO, από τις ΗΠΑ, και προσπαθούν να καταστρέψουν τη Ρωσία με σκοπό να επιβληθούν ως οι κυρίαρχοι του πλανήτη”, είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Ορτέγα, σύμμαχος της Μόσχας στη Λατινική Αμερική.

“Αγαπάμε την ειρήνη, δεν χαιρόμαστε για καμιά σύγκρουση όποιας φύσης κι αν είναι”, πόσο μάλλον όταν πρόκειται “για μια σύγκρουση όπως αυτή, που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους”, συνέχισε, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο της ίδρυσης της νικαραγουανής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας υποστήριξε πως το NATO θα έπρεπε να αφήσει την Ουκρανία και τη Ρωσία να κλείσουν συμφωνία ειρήνης, καθώς η ένοπλη σύρραξη “εξασθενίζει την οικονομία, την κοινωνική σταθερότητα στις ευρωπαϊκές χώρες και επίσης στις ΗΠΑ”.

“Όμως ως τώρα”, κάτι που είναι “τρελό”, πρόσθεσε, “μοιάζουν να πιστεύουν στην πιθανότητα νίκης του NATO”, ότι θα μπορέσουν να “θάψουν τη Ρωσική Ομοσπονδία”, πρόσθεσε ο κ. Ορτέγα, στην εξουσία από το 2007, ο οποίος επανεξελέγη το 2021 σε εκλογική διαδικασία που αμφισβητήθηκε έντονα, αφού πρακτικά όλοι οι σοβαροί αντίπαλοί του είχαν φυλακιστεί ή εξοριστεί.

Related posts

Βρετανία: Στο αρχείο η έρευνα σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη Μιχαήλ Φρίντμαν

banks

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν οι δύο Νοτιοκορεάτες που είχαν απαχθεί από ενόπλους πριν από 17 ημέρες

banks

Η Βρετανία υπέγραψε νέα συμφωνία με τη Ρουάντα για τη μεταφορά εκεί παράτυπων μεταναστών

banks

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ δηλώνει ότι το σχέδιο “Ρουάντα” θα λειτουργήσει

banks

ΗΠΑ: Προφυλακιστέος ο Ντ. Πάτερσον για τη φονική επίθεση σε ιατρικό κέντρο στην Ατλάντα

banks

Ρωσία: Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ θρηνεί για τον θάνατο Πριγκόζιν

banks