21.7 C
Athens
May 6, 2024
Image default
POLITICS

Παρέμβαση Νέας Αριστεράς στο Σύνταγμα για την ομοτρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση της Νέας Αριστεράς για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, την ομοτρανσφοβική επίθεση και τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης που ακολούθησε, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η Νέα Αριστερά καλεί στο μετρό του Συντάγματος, στις 17:30. «Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος! Η κοινωνία θα προχωρήσει!», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσε.

«Μεταφέρουμε τη μάχη αυτή -μάχη που αφορά τη Δημοκρατία- σε κάθε σημείο της χώρας»

Ακολούθως προσθέτει πως «στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες είδαμε τις δυο όψεις της ελληνικής πραγματικότητας. Την απρόκλητη επίθεση ενός όχλου σε δυο τρανς άτομα. Τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δικαιώματος όλων στην ασφάλεια και στον σεβασμό».

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει πως «μεταφέρουμε τη μάχη αυτή -μάχη που αφορά τη Δημοκρατία- σε κάθε σημείο της χώρας. Ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία, τον ρατσισμό. Για μια κοινωνία με δικαιώματα και ελευθερία για όλ@».

Χαρίτσης για επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Στο κενό η προσπάθεια των παρακρατικών

Σε ανάρτησή του για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει πως «η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους είναι η έμπρακτη απάντηση της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία και στη μισαλλοδοξία. Είναι μια συγκέντρωση αλληλεγγύης και ελπίδας. Υπεράσπισης της δημοκρατίας μας. Υπεράσπισης του δικαιώματος όλων των ατόμων στην ασφάλεια και στο σεβασμό. Η προσπάθεια μιας παρακρατικής συμμορίας να διαλύσει τη συγκέντρωση έπεσε στο κενό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Κάθε τους εμφάνιση υπογραμμίζει την ιδιόμορφη ανοχή της αστυνομίας, τη λογική του δίκιου του ισχυρού και το βαθύτερο πρόβλημα της διείσδυσης της Ακροδεξιάς στο χώρο της νεολαίας. Να πάρουν άμεσα θέση τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές/τριες της Θεσσαλονικης. Να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις που ζητούν δικαιοσύνη. Να ορθώσουμε μέτωπο στον φασισμό. Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος. Δεν θα φοβηθούμε».

Related posts

Κακουργηματική ποινική δίωξη στον Κ. Φλώρο για τον ξυλοδαρμό – Πήρε προθεσμία

banks

Επανεκκίνηση με 4 νόμους της μετά – κοροναϊό εποχής

banks

Έρχονται απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ – Πόσο θα κοστίζουν στους ασθενείς

banks1

Άλλο Ελλάδα, άλλο Κύπρος…

banks1

Ντρίμπλα από τον Κασιδιάρη – Το κόμμα διαλύεται και ο Κανελλόπουλος μαζεύει τα ορφανά του

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της American Jewish Committee

banks