16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Παύλος Μαρινάκης: Ας μην τσουβαλιάζουμε όλους τους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες

«Πρέπει να μείνουμε μακριά από λογικές ισοπέδωσης και τσουβαλιάσματος, δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροφυγάδες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερωτήσεις για τον εξορθολογισμό της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Δεν αυξάνεται κάποιος φορολογικός συντελεστής, μιλάμε για μία συνολικότερη παρέμβαση, το τεκμήριο είναι μαχητό, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα επιστρέψουν σε αναγκαίες δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μάλιστα, επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για όσα ανέφερε χθες, παραπέμποντας στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του κόμματος, που σήμερα είναι πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης, αύξησε ή καθιέρωσε 29 φορολογικούς συντελεστές.

«Μείζον θέμα οι αναφορές Σκουρλέτη»

Στο φόντο της σημερινής επίσκεψης του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε λόγο για μείζον θέμα, ενώ αναφέρθηκε στο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο.

«Πρέπει να μάθουμε τι συνέβαινε με αυτούς τους ανθρώπους, που έβριζαν, διέδιδαν fake news και δημιουργούσαν hashtags, που ταύτιζαν ένα ολόκληρο κόμμα με ειδεχθή εγκλήματα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέκρουσε αιτιάσεις περί ανοχής ή ανικανότητας από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας και σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη 14 ατόμων.

«Ο παραβάτης δεν έχει πολιτικό χρώμα, όταν διαπιστώνεται υπέρβαση των ορίων των αστυνομικών οργάνων τότε διατάσσεται Ε.Δ.Ε. όπως έγινε χθες», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

-

Related posts

Εκλογές 2023: Σε… ρινγκ μετατράπηκε εκλογικό κέντρο στο Ρίο

banks

Αλεξανδρούπολη: Αναμένεται επίσκεψη της υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Σελέστ Γουόλαντερ

banks

«Πάρε ανάσα και μίλησε»

banks

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στον ανακριτή Λάρισας η κατάθεση του CEO της Hellenic Train – Εξετάζεται η ψευδορκία

banks1

«Επιστροφή στο σπίτι μας»: Η ανάρτηση Μητσοτάκη μετά την αποχώρηση από το Μαξίμου

banks

Ανασχηματισμός – Γιατί έμεινε ίδιο το οικονομικό επιτελείο

banks