18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Δώρα Αυγέρη: Ο κ. Μητσοτάκης να αποσύρει άμεσα το άδικο χαράτσι

«Αντί για φορολογική δικαιοσύνη, η κυβέρνηση επιβάλλει άδικο χαράτσι σε χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να το αποσύρει άμεσα.

«Ο κ. Μητσοτάκης να αποσύρει άμεσα την προαναγγελία του νέου χαρατσιού σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους» είπε.

Επιβάλλοντας νέο φόρο, η ΝΔ επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων

Σύμφωνα με την κ. Αυγέρη, το νέο χαράτσι σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που εξήγγειλε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την προεκλογική κοροϊδία του πρωθυπουργού περί δήθεν στήριξης της μεσαίας τάξης και τη μεροληψία του υπέρ λίγων και ισχυρών.

Επιβάλλοντας νέο φόρο στη θέση του φόρου διανομής, τονίζει η κ. Αυγέρη, η ΝΔ επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που ανήκουν σε μεσαία και χαμηλά στρώματα:

«Οι πρώτες εκτιμήσεις, προτού διαμορφωθούν οι τελικές διατάξεις του νόμου δείχνουν ότι 473.000 φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 1.444 ευρώ κατά μέσο όρο ετήσια».

Οι ενεργειακοί κολοσσοί εξακολουθούν να θησαυρίζουν

Είναι η ίδια κυβέρνηση, συνεχίζει η κ. Αυγέρη, που αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και πάταξης της φοροδιαφυγής, ενώ, παρά την επίμονη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνείται εδώ και έναν χρόνο να επιβάλει πραγματική φορολόγηση στα υπερκέρδη των ενεργειακών κολοσσών, οι οποίοι «θησαυρίζουν» στις πλάτες των πολιτών, με κρατική επιδότηση.

«Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που κοροϊδεύει συστηματικά τον λαό, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αδειάζει πριν λίγες μέρες τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, όταν ο τελευταίος είχε προαναγγείλει την αύξηση φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τον κ. Μαρινάκη τότε να κάνει λόγο για ‘προσωπική άποψη’ του υφυπουργού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σταθερά προσανατολισμένος στη στήριξη των χαμηλών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, καταλήγει η Δώρα Αυγέρη, επιμένει στις προτάσεις που είχε καταθέσει και πριν τις εκλογές: «αφορολόγητο εισόδημα για όλους στα 10.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, γενναία ρύθμιση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής και 120 δόσεις, αλλά και θέσπιση Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού, ώστε να αποφεύγονται οι κατασχέσεις και δεσμεύσεις καταθέσεων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Related posts

«Να έρθει όλη η αλήθεια στο φως» ζητάει η Νέα Αριστερά

banks1

Μεϊμαράκης: Ιστορικό στοίχημα για την ΕΕ η διάσωση του τουρισμού

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρνητικός στο τεστ κοροναϊού

banks

Σαρώνει τα «βραβεία κατασκοπείας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τριάδα «φωτιά» ανακοίνωσαν οι Σοσιαλδημοκράτες

banks1

Ανακοίνωση Δήμου Ιλίου για την αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου

banks1

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αστείο στον Χατζηδάκη για τις πρώτες λέξεις που έγραψε ο γιος του

banks1