17.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
ECONOMY

Ρόδος: Επιστρέφουν οι τουρίστες, λόγω των χαμηλών τιμών

Οι πυρκαγιές στις τουριστικές περιοχές της Ρόδου έχουν σβήσει πλέον, όμως εξακολουθούν να προκαλούν αβεβαιότητα σε ορισμένους παραθεριστές. Πάντως «γύρω από την πόλη της Ρόδου και στις παρακείμενες παραθεριστικές περιοχές του νησιού δεν υπάρχει κανένα σημάδι από τις πυρκαγιές και οι τουριστικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, είναι άθικτες. Όλα τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και λειτουργούν κανονικά», αναφέρει η Welt.

«Το τοπίο παρουσιάζεται όπως ακριβώς ήταν πριν από τη φωτιά, ενώ […] μεγάλες αντιπυρικές ζώνες προστάτευσαν πολλές περιοχές και ξενοδοχεία. Μονάχα σε λίγες περιπτώσεις έφτασαν οι φλόγες στην παραλία […] Ήδη μία εβδομάδα μετά την κατάσβεση, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων που επλήγησαν υποδέχονται και πάλι τους επισκέπτες. Μόνο 14 ξενοδοχεία κατέγραψαν ζημιές στις εξωτερικές εγκαταστάσεις τους και τρία εξ αυτών παραμένουν κλειστά. Όμως και αυτά σχεδιάζουν να επαναλειτουργήσουν κατά το τέλος Αυγούστου».

Ο επικεφαλής του ταξιδιωτικού πρακτορείου TUI, Στέφαν Μπάουμερτ, δηλώνει πως «λαμβάνοντας υπόψιν τις τρομερές εικόνες, είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά “η κατάσταση των κρατήσεων για τη Ρόδο είναι φανταστική. Τα αεροπλάνα έχουν ήδη επιστρέψει στο 95% της χωρητικότητας και όποιος θέλει να πάει στη Ρόδο αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να βιαστεί”. Φυσικά, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα γερμανικά πρακτορεία παρέχουν προσφορές σε χαμηλές τιμές».

Πηγή: Deutsche Welle

Related posts

Διπλασιάζεται η επιδότηση ρεύματος-Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης 

banks

«Εύσημα» για την Ελλάδα στην 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

banks

Οι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες στο «μέτωπο» των επενδύσεων

banks

Δημόσιο χρέος: Πώς εκτινάχθηκε στο ύψος – ρεκόρ των 404,68 δισ. ευρώ

banks

Αυστρία: Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το αεροδρόμιο της πόλης Λιντς

banks

Bloomberg: Παράθυρο ευκαιρίας για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

banks