Στη Γαλλία θα βρεθεί αύριο, 21 Ιουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην τελετή παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλευρό του Έλληνα ΥΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της «Dassault Aviation» θα βρεθούν και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει συναντήσεις με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, καθώς και με τον διευθύνοντα σύμβουλου της Dassault Aviation Ερίκ Τραπιέ.

Η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να παραλάβει συνολικά μέχρι το τέλος του έτους έξι αεροσκάφη –από τα 18 συνολικά που προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, τα οποία θα ενταχθούν στην 332η Μοίρα στην Τανάγρα. Το ταξίδι τους προς τη χώρα μας, ωστόσο προς την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των πιλότων και των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη βάση του Μερινιάκ στο Μπορντό.

Γράψτε το σχόλιό σας