25.3 C
Athens
May 12, 2024
Image default
MARKETS

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Στα «ραντάρ» Μεσανατολικό και εταιρικά κέρδη

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Στα «ραντάρ» Μεσανατολικό και εταιρικά κέρδη

Πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (18/10) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή μείωσαν τη διάθεση για τοποθετήσεις από τους επενδυτές. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα των εισηγμένων, αλλά και τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που θα καθορίσουν εν πολλοίς τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Σήμερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,17% στις 33.939,62 μονάδες, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,32% στις 4.359,13 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,38% στις 13.482,45 μονάδες.

Η ζήτηση για ασφαλή assets οδήγησε τις τιμές του χρυσού σε υψηλό άνω του ενός μήνα, με ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα του 1%, ενώ επίσης ενισχύθηκε και το αμερικανικό δολάριο. Παράλληλα, αυξάνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανέγερση μονοκατοικιών στις ΗΠΑ ανέκαμψε απότομα τον Σεπτέμβριο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα κέρδη γ’ τριμήνου της Morgan Stanley μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, καθώς η ισχυρή απόδοση του τμήματος διαχείρισης περιουσίας αντιστάθμισε το «χτύπημα» από την νηνεμία στη σύναψη συναλλαγών. Ωστόσο, η μετοχή καταγράφει «βουτιά» 5,4%.

Από την άλλη, ο κολοσσός παραγωγής και εμπορίας καταναλωτικών αγαθών Procter & Gamble κερδίζει 2,8% καθώς οι τριμηνιαίες πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Η Tesla και το Netflix έχουν προγραμματίσει να αναφέρουν τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Οι μετοχές τους υποχωρούν κατά 0,8% και 1%, αντίστοιχα.

Η Nvidia σημειώνει απώλειες 2,7% μετά την πτώση της Τρίτης κατά 4,7% λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν να σταματήσει τις αποστολές προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, που σχεδιάστηκαν από την εταιρεία και άλλους κατασκευαστές, στην Κίνα. Η United Airlines διολισθαίνει 7,2% καθώς προέβλεψε ασθενέστερα κέρδη για το δ’ τρίμηνο λόγω του υψηλότερου κόστους. Αντίστοιχα, η American Airlines και η Delta Air Lines καταγράφουν πτώση 3,9% και 4,2%, αντίστοιχα.

Λίγο πάνω από το 10% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, σύμφωνα με το FactSet. Από αυτές που έχουν ήδη αναφέρει κέρδη, περίπου το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, οι κατασκευές νέων κατοικιών σημείωσαν άνοδο 7% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, στο ετήσιο μέγεθος των 1,36 εκατ. μονάδων. Τον προηγούμενο μήνα οι ενάρξεις είχαν υποχωρήσει σε χαμηλό τριών ετών στις 1,27 εκατ. Την ίδια στιγμή, οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν 4,4% από τον Αύγουστο στις 1,47 εκατ.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • Morgan Stanley
  • Procter & Gamble
  • κατασκευές νέων κατοικιών

    Related posts

    Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» διμήνου για τις ευρωαγορές

    banks

    Βαριές απώλειες στην Ασία μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

    banks

    Ασιατικές αγορές: Ισχυρά κέρδη «made in Japan»

    banks

    Ήπια πτώση στις ασιατικές αγορές την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου

    banks

    Wall Street: Ήπια άνοδος εν μέσω Black Friday

    banks

    Τρίτη διαδοχική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks