18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Στο in τι συζητήθηκε στη συνάντηση Χάρη Δούκα με Βασίλη Κικίλια και Γιώργο Πατούλη

Συναντήσεις είχε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με τον Υπουργό  Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια και με τον νυν Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in οι συναντήσεις ήταν σε καλό κλίμα και υπάρχει διάθεση εκατέρωθεν για εποικοδομητική συνεργασία.

Ο Χάρης Δούκας στη συνάντηση του με τον Υπουργό, επισήμανε το γεγονός πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες παρατείνουν πολύ τον χρόνο εκτέλεσης έργων, όπως αυτά της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in, από την πλευρά του νέου Δημάρχου Αθηναίων, ειπώθηκε πως η καθυστέρηση υλοποίησης των έργων εξαιτίας της γραφειοκρατίας αποτελεί πρόβλημα καθώς τα επιστημονικά δεδομένα διαφοροποιούνται ραγδαία λόγω της κλιματικής κρίσης, με συνέπεια τα έργα που εκτελούνται χρόνια μετά από τις εγκρίσεις των μελετών, μπορεί να μην «απαντάνε» στα επιστημονικά δεδομένα του «σήμερα».

Οι δυο πλευρές συμφωνήθηκε να έχουν συνεχή συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστασίας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κοινές δράσεις στο μέλλον σε συνεργασία των δυο φορέων δημόσιας διοίκησης.

Τι έγινε στη συνάντηση Χάρη Δούκα με Γιώργο Πατούλη

Στη συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Γιώργο Πατούλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας, συνεργάτες του νέου Δημάρχου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ν. Πασσάς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Δούκα για τα έργα, τα προγράμματα και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής σε ζητήματα που αφορούν, τόσο στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, όσο και στην υλοποίηση υποδομών και έργων που θωρακίζουν το σύνολο των δήμων της Αττικής από φυσικές καταστροφές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας στον καθαρισμό των ρεμάτων και τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων.

Related posts

Το λόμπινγκ της Qatar Airways και η συμφωνία Κατάρ-ΕΕ για τις αερομεταφορές

banks

Χρηστίδης: Οι επαγγελματίες στην εστίαση φορτώνονται το βάρος της κυβερνητικής αποτυχίας

banks

Με οδηγό τον ναύαρχο Αποστολάκη συνεχίζει τη ναυτική περιοδεία ο Κασσελάκης – Δείτε βίντεο

banks1

Μπάζα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μοσχάτου και Ταύρου – Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι

banks1

Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις γειτονιές της Αθήνας

banks

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Μου λείπει η συμβουλή του πατέρα μου – Έχω φτάσει κοντά στο να γίνω ανάδοχη μητέρα»

banks