17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
POLITICS

Σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών

Η συνεργασία γίνεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση των εξετάσεων και της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Την Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, υπέγραψε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

«Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση των εξετάσεων και της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό του εξοπλισμό, με σκοπό να διευκολύνονται στη διαδικασία των εξετάσεων οι επαγγελματίες τεχνίτες, με σύγχρονο εξοπλισμό και συνθήκες ασφάλειας« αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Με αυτό τον τρόπο, επαγγελματίες που σχετίζονται με ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές δραστηριότητες ή με υπηρεσίες ηλεκτροσυγκολλήσεων και οξυγονοκολλήσεων, θα αξιοποιούν στο μέγιστο σύγχρονες υποδομές, ενώ παράλληλα θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος αναμονής των εξετάσεων και θα επισπεύδεται η αδειοδότηση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών αδειών.

«Στηρίζαμε και θα στηρίζουμε τους τεχνίτες επαγγελματίες, είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας. Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση, προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες πρακτικών εξετάσεων σε μια πλειάδα τεχνικών επαγγελματικών ομάδων, όπως ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ψυκτικούς, μηχανουργούς κ.α.. Και παράλληλα, διασφαλίζουμε  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επαγγελματικών παρεχόμενων υπηρεσιών», δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Ανακαινίζεται το κτίριο Φλοίσβου

banks1

ΚΚΕ: Συνάντηση Κουτσούμπα με το Συνδικάτο εργαζομένων της Amazon στις ΗΠΑ

banks

Η αντίδραση Ζάεφ για το non paper με την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια

banks

«Μίλησε» το υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση Ασημακοπούλου – Η λιτή απάντηση

banks

Η ώρα των γκάλοπ: Πότε περιμένουν στο Μαξίμου την πρώτη εικόνα για τον αντίκτυπο της τραγωδίας

banks

ΚΚΕ: Σε θέση μάχης για να μην περάσει το νομοσχέδιο-αντιδραστική τομή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

banks