23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
ECONOMY

Τα μεγάλα στοιχήματα της οικονομίας: Ο Π. Λιαργκόβας στο Naftemporiki TV

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τον Κώστα Καλέτσιο, παραχώρησε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχολίασε πως «η ελληνική οικονομία πρέπει να επιβιώνει και με τις επενδύσεις αλλά όχι μόνο, χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται και ευρύτερη δραστηριότητα. Και η κατανάλωση χρειάζεται και οι εξαγωγές χρειάζονται, ένα καλό δηλαδή οικονομικό κλίμα, νομίζω αυτό το καλό οικονομικό κλίμα έχει επιστρέψει στην χώρα, είναι ευκαιρία για εμάς τα επόμενα δυο – τρία χρόνια που θα έχουμε και τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ, είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα αυτή και να κάνουμε και επενδύσεις σε τομείς που θα δημιουργήσουν καινούργιες προοπτικές για το μέλλον αλλά και να γίνουμε πιο ανθεκτικοί».

Ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε πως «η χώρα μας έχει δυνατότητες και στη φαρμακοβιομηχανία, έχει και στον αγροδιατροφικό τομέα σε επιλεγμένα προϊόντα, έχει και στα logistics, γενικότερα στις εξαγωγές, αρκεί να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα».

Επίσης, ο κ. Λιαργκόβας υποστήριξε πως «πρέπει να δοθούν κίνητρα να μπουν περισσότεροι στην αγορά εργασίας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της ανεργίας». Ανέφερε, δε, ότι «πρέπει να ενισχυθεί και ο ανταγωνισμός, ο ανταγωνισμός σε επιμέρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε ότι «οι υφιστάμενοι έλεγχοι είναι σημαντικοί, νομίζω πρέπει να γίνουν πιο πολλοί, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, το πρόβλημα μακροχρόνια και ριζοσπαστικά θα λυθεί όταν ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, όταν έχεις τέσσερις, πέντε μόνο παίκτες στην αγορά, είναι σαν να δίνεις την ευκαιρία σε αυτούς τους τέσσερις να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους και να μην επιτρέπουν την λειτουργία του ανταγωνισμού».

Related posts

«Ελ. Βενιζέλος»: Πτώση 60% στην επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

banks

Γ. Οικονόμου για δηλώσεις Σοϊλού: Η Ελλάδα σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη

banks

ΕΕΤ: Παρατείνονται έως 31/12 οι διευκολύνσεις στην πληρωμή δόσεων δανείων

banks

ΟΗΕ: 10 εκατ. τόνοι τροφίμων έχουν εξαχθεί λόγω της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας

banks

ΤΑΙΠΕΔ: 1,4 δισ. το τίμημα για την επέκταση συμφωνίας για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

banks

Νοσμοσχέδιο: Καθιερώνεται ο θεσμός του κτηματολογικού εφέτη – Τρεις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

banks