19.6 C
Athens
May 11, 2024
Image default
MARKETS

«Τρόμαξε» και τις ευρωαγορές η Fed- Απώλειες στο άνοιγμα

«Τρόμαξε» και τις ευρωαγορές η Fed- Απώλειες στο άνοιγμα

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (17/8), αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων είναι στο τραπέζι.

Όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύονται στα κόκκινα, με μοναδική εξαίρεση τις μετοχές που σχετίζονται με εξόρυξη.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με πτώση 0,1%, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία του βρετανικού πληθωρισμού μαζί με τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου της ευρωζώνης.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουλίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς για τον καθορισμό των επιτοκίων έδειξαν ότι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία για την επιμονή του πληθωρισμού και εκτίμησαν ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις στα επιτόκια, εκτός εάν βελτιωθούν οι συνθήκες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, το υψηλότερο επίπεδό της τα τελευταία 22 χρόνια. Οι αγορές γενικά αναμένουν ότι αυτή θα είναι η τελική αύξηση αυτού του κύκλου νομισματικής σύσφιξης, αλλά τα πρακτικά της Τετάρτης έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί.

Οι μετοχές Ασίας-Ειρηνικού επέκτειναν τις απώλειές τους την Πέμπτη μετά τα πρακτικά και η Ιαπωνία σημείωσε την πρώτη μηνιαία πτώση των εξαγωγών της σε περισσότερα από δύο χρόνια εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης από την Κίνα και άλλους ασιάτες εταίρους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν ελάχιστη μεταβολή στις αρχές του προκαταρκτικού εμπορίου, καθώς η Wall Street συνεχίζει να υποφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,40% στις 453,46 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,26% στις 15.750,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,33% στις 7.236,05 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,34% στις 7.332,14 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,24% στις 28.101 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 πέφτει 0,04% στις 9.347,88 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,03% στις 6.014,31 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Wall Street: Πρώτο σερί τρίμηνων απωλειών από το 2020

    banks

    Διατηρούν τη… φόρα του Νοεμβρίου στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

    banks

    Wall Street: Θετικά πρόσημα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    banks

    Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τις ΗΠΑ

    banks

    Προσπάθεια ανάκαμψης σε… ζοφερό γεωπολιτικό σκηνικό στο άνοιγμα των ευρωαγορών

    banks

    Εν αναμονή του PCE η Wall Street-Νέο ράλι η Nvidia

    banks