May 11, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τις ΗΠΑ

Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τις ΗΠΑ

Με σημαντικά κέρδη ξεκινούν τη συνεδρίαση της Πέμπτης (24/8) οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, αλλά και από τις εντυπωσιακές αποδόσεις της Nvidia στο β’ τρίμηνο που προσφέρει στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο.

Aπό τους δείκτες ο πανευρωπαϊκός STOXX έχει άνοδο 0,81% στις 457,14 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται σε παρόμοια επίπαδα στο +0,86% και τις 15.863,99 μονάδες, ο γαλλικός CAC βρίσκεται στο +0,99% στις 7.318,36 μονάδες και ο βρετανικός FTSE ανεβαίνει κατά 0,69% στις 7.371,33 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχει άνοδο ύψους 0,82% στις 28.463,26 μονάδες, o ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στις 9,389 μονάδες, με κέρδη 0,78% και ο πορτογαλικός PSI στο +0,66 και στις 6.060,08 μονάδες.

Από τους κλάδους, όλοι άνοιξαν θετικά, ωστόσο ηγείται της «κούρσας» ο τεχνολογικός με κέρδη λίγο κάτω από το 2%.

Παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο εμφάνισε σημάδια περαιτέρω επιδείνωσης, οι ευρωαγορές συνεχίζουν τη θετική πορεία.

Πέρα από τις μετοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο του συμποσίου της Fed. Αν και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας δεν αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά του», επενδυτές και αναλυτές αναμένουν το παραμικρό σημάδι ή αναφορά που θα μπορούσε να τους δώσει παραπάνω στοιχεία για τις επικείμενες αποφάσεις της Fed πάνω στη νομισματική πολιτική και σε μία νέα αύξηση ή πάγωμα επιτοκίων.

Τέλος, από χθες οι διεθνείς αγορές λαμβάνουν στήριξη από την πτώση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων εντόκων γραμματίων του αμερικανικού Δημοσίου, που μείωσε το κόστος δανεισμού.

Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές και υποχώρησαν από το υψηλό 16 ετών που σημείωσαν μέσα στην εβδομάδα και το οποίο τροφοδοτήθηκε από τις ανησυχίες γύρω από τον επίμονο πληθωρισμό και την πιθανότητα η Federal Reserve και άλλες κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν σκληρή νομισματική πολιτική για το επικείμενο διάστημα.

 

  • κέρδη
  • ΗΠΑ
  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • δείκτες

    Related posts

    Οι ευρωαγορές «χτυπούν» νέα υψηλά-Θετικό το μομέντουμ σε παγκόσμια βάση

    banks

    Έβδομη διαδοχική άνοδος για το Nasdaq-Το μεγαλύτερο σερί από τον Ιανουάριο

    banks

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ανοδικό έδαφος ολοκληρώθηκε η εβδομάδα

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και… σημαδιών η Wall Street

    banks

    Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Απασχολούν εταιρικά κέρδη και μάκρο

    banks

    Εβδομαδιαία πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks