23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
WORLD

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Δεν ενδιαφερόμαστε για πόλεμο στο βορρά

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό του και ότι αν η Χεζμπολάχ δείξει αυτοσυγκράτηση, τότε το Ισραήλ θα διατηρήσει την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων ως έχει.

“Δεν μας ενδιαφέρει ένας πόλεμος στον βορρά. Δεν θέλουμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, σύμφωνα με το Reuters.

“Εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει τον δρόμο του πολέμου, θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Πολύ βαρύ. Αλλά αν δείξει αυτοσυγκράτηση, θα το σεβαστούμε και θα διατηρήσουμε την κατάσταση ως έχει”, δήλωσε ο Γκαλάντ, σημειώνοντας ότι υπήρξαν ανταλλαγές πυρών στα σύνορα.

Τα σποραδικά πυρά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχίες ότι οι μάχες με τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

Σήμερα το απόγευμα οι σειρήνες ήχησαν σε όλο το βόρειο Ισραήλ, στέλνοντας τους κατοίκους σε αναζήτηση καταφυγίου και ο στρατός δήλωσε ότι αναχαίτισε πέντε από τις εννέα ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο. Στη συνέχεια απάντησε με πυρά πυροβολικού στην περιοχή από όπου εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Related posts

Βόρεια Κορέα: Aπορρίπτει την έκκληση της G7 για αποπυρηνικοποίηση

banks

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ρωσία έδειξε ότι “δεν είναι αξιόπιστος εταίρος”

banks

Ρωσία: Έτοιμη η κεντρική τράπεζα για νέες αυξήσεις των επιτοκίων

banks

“Ανάσα” η εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από το έλλειμμα

banks

Αυξημένες κατά 60% οι ροές φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο

banks

Η Τράπεζα του Ισραήλ μειώνει το επιτόκιο κατά 25 μ.β.

banks